Αρχική Κοινωνικά Δήμος Σιντικής : «PLASTIC FREE GREECE» – Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός παράκτια της Λίμνης Κερκίνης

Δήμος Σιντικής : «PLASTIC FREE GREECE» – Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός παράκτια της Λίμνης Κερκίνης

από ttt
Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του κοινωφελούς ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδη και την συνεργασία της “LIDL HELLAS” πραγματοποιήθηκε το διήμερο 4-5 Οκτωβρίου στην Λίμνη Κερκίνη. Συγκεκριμένα, η περιβαλλοντολογική καμπάνια με την ονομασία «PLASTIC FREE GREECE» που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τη ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα ολοκληρώθηκε παράκτια του μοναδικού ομορφιάς υγροβιότοπου, στο ύψος του οικισμού Κορυφούδι  και στο ανατολικό Ανάχωμα της Λίμνης.

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής & Αθλητισμού Γεώργιος Τσίντσιος υποδέχθηκε την ομάδα καθαρισμού αλλά και την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος, Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου που έμεινε απολύτως ικανοποιημένη από την κατάσταση της Λίμνης και την φυσική ομορφιά της περιοχής, κάτι που σαφώς καρπώνεται και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Τα απορρίμματα που μαζεύτηκαν στη συνέχεια ζυγίστηκαν και απομακρύνθηκαν από τις παράκτιες περιοχές, ενώ στο λιμανάκι της Κερκίνης θα τοποθετηθεί ένα κουτί συλλογής αποτσίγαρων, με σύμφωνα με το πρόγραμμα γόπα project.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα