Αρχική Κοινωνικά Δήμος Ηράκλειας : Σεμινάριο με θέμα – Ενα εργαστήριο ταυτοποίησης πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Δήμος Ηράκλειας : Σεμινάριο με θέμα – Ενα εργαστήριο ταυτοποίησης πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

από ttt
Στις 28-9-2022, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, εκπαίδευση επαγγελματιών πρώτης γραμμής σε συνεργασία με την Α21 Greece.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν, επαγγελματίες κοινωνικοι λειτουργοί οι οποίοι εργάζονται στο Νοσοκομείο Σερρών, στα Κέντρα Κοινότητας του Νόμου μας, στα κέντρα υγείας, σε κοινωνικές δομές του Νόμου μας όπως Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων γυναικών, Βοήθεια στο Σπίτι, Ψυχολόγοι, Νομικοί Σύμβουλοι, Ιατροί και Εκπαιδευτικοί.
Από την εκπαίδευση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ως επαγγελματίες πρώτης γραμμής αστυνομικοί από Αστυνομικά Τμήματα του Νόμου μας, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων.
Το θέμα της εκπαίδευσης ήταν : Εμπορία ανθρώπων. Ενα εργαστήριο ταυτοποίησης πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.
Αναλύθηκαν σημαντικές πρακτικές και εμπειρίες από τους δύο ομιλητές.
Κεντρικός ομιλητής/ εκπαιδευτής ήταν ο κος Δημήτριος Κοντουδης, ο οποίος ανέλυσε όλες τις μορφές εμπορίας ανθρώπω, μεταδίδοντας μας με τον εξαιρετικό του λόγο, σημαντικές πληροφορίες και γνώσεις.
Ο Υπαστυνόμος Α’ κος Θολουλης Αθανάσιος, εξειδικευμένος στην Εμπορία Ανθρώπων του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων και Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε παραδείγματα εμπορίας ανθρώπων, δίνοντας το στίγμα και τη σημαντικότητα της Ελληνικης Αστυνομιας, στο θέμα της Εμπορίας Ανθρώπων.
Το δίκτυο όλων των επαγγελματιών που διμιουργηθηκε με εναρκτήριο λάκτισμα την ημέρα αυτή, αποτύπωσε την σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών καθώς μέσα από τη συνεργασία το τελικό αποτέλεσμα του κάθε περιστατικού γίνεται αυτόματα κίνητρο απόδοσης ολοένα και καλύτερης.
Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους συμμετείχαν στην εκπαίδευση.
Ευχαριστούμε θερμά την Α21 Greece για το έργο που επιτελεί αλλά και την ΕΛ. ΑΣ που είναι υποστηρικτής της προσπάθειας της.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα