Αρχική Εθνικά Θέματα Αυτό που θα έκανε με Ελλάδα και Κ.Καραμανλή ο Β.Πούτιν το «δίνει» σε Ρ.Τ.Ερντογάν: Κάνει ενεργειακό κέντρο την Α.Θράκη!

Αυτό που θα έκανε με Ελλάδα και Κ.Καραμανλή ο Β.Πούτιν το «δίνει» σε Ρ.Τ.Ερντογάν: Κάνει ενεργειακό κέντρο την Α.Θράκη!

από ttt

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετατρέπει την Α.Θράκη σε ενεργειακό κέντρο. Αυτό δηλαδή που είχε συμφωνήσει με τον Κ.Καραμανλή να κάνει το 2007-2008 και αποτέλεσε μία από τις κύριες αιτίες ανατροπής του Κ.Καραμανλή από τις ΗΠΑ, τώρα το συμφωνεί πλέον με την Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν, η οποία φαντάζει πλέον η πιο αξιόπιστη…. σύμμαχος της Ρωσίας ειδικά σε αυτή την περίεργη γεωστρατηγική συγκυρία.

 

 

Ταυτόχρονα δημιουργείται και μια ρωσική «ασπίδα» στην Α.Θράκη η οποία θα πρέπει να προβληματίσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και τους πολιτικού ς και στρατιωτικούς επιτελείς.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ανακοίνωσή του μίλησε για συνεργασία με τη Ρωσία προκειμένου να μετατραπεί η Τουρκία σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη, με την Θράκη «να είναι το καλύτερο σημείο κατασκευής του κέντρου φυσικού αερίου».

«Δώσαμε, με τον κ. Πούτιν, στο υπουργείο μας Ενέργειας και στο σχετικό θεσμό στη Ρωσία, την εντολή να εργασθούν από κοινού», δήλωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφορικά με την ενδεχόμενη δημιουργία ενός κόμβου αερίου στην Τουρκία, σε συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεφε από την Αστάνα του Καζακστάν, όπου χθες, Πέμπτη, συναντήθηκε με το Ρώσο πρόεδρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως.

«Δεν θα υπάρξει αναμονή στο ζήτημα αυτό», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο ενδεχόμενος κόμβος μπορεί να κατασκευαστεί στη βορειοδυτική τουρκική περιφέρεια της Ανατολικής Θράκης.

Ο Β.Πούτιν πρότεινε χθες, να δημιουργηθεί ένας κόμβος αερίου στην Τουρκία καθώς οι παραδόσεις ρωσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν πληγεί σοβαρά από τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Ο «κόμβος αερίου» για την Ευρώπη, που προτείνεται από τον Πούτιν, δεν έχει «κανένα νόημα» την ώρα που οι Ευρωπαίοι θέλουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, αντέδρασε από την πλευρά του χθες το βράδυ το Παρίσι.

«Δεν έχει για εμάς κανένα νόημα να δημιουργηθούν νέες υποδομές οι οποίες θα επέτρεπαν να εισάγουμε περισσότερο ρωσικό αέριο», υπογραμμίσθηκε από την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μαζί με τον Ν.Μπαχτσελί τώρα και ο Ρ.Τ.Ερντογάν έρχεται να θυμίσει το εθνικό έγκλημα της εγκατάλειψης από τις ελληνικές κυβερνήσεις των αγωγών South Stream  και του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.

Έτσι μαζί με το τελειωτικό χτύπημα της απολιγνιτοποίησης που επέλεξε η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκης τώρα φτάσαμε στο σημείο η Τουρκία να μετατρέπεται σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη.

 

Ο αγωγός φυσικού αερίου μαζί με τον παράλληλο πετρελαιαγωγό ως έργα που επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής θωράκιζαν τον Έβρο και απέκοπταν την Τουρκία από το να μας απειλεί με έλλειψη ενέργειας 

 

Και λέμε έγκλημα καθώς η επιλογή του ΤΑΡ έναντι του South Stream, δηλαδή ενός αγωγού που όχι μόνο περνά μέσα από την Τουρκία αλλά έχει μόλις το 15% χωρητικότητα καταδίκασε την Ελλάδα από ηγέτη στις εξελίξεις να βρίσκεται έρμαιο των τουρκικών επιλογών.

Και η κυβέρνηση Τσίπρα ακύρωσε την υπογραφή του Π.Λαφαζάνη της 16ης Ιουνίου 2015 στην Αγία Πετρούπολη με την ρωσική κυβέρνηση, μία σύμβαση που επανεκκινούσε το project!

 https://fonaklas.blogspot.com

 

 
  

Σχετικά Άρθρα