Αρχική Πολιτική Υποκλοπές: Ποιος… άνεμος «φύσηξε» για τις αποπομπές;

Υποκλοπές: Ποιος… άνεμος «φύσηξε» για τις αποπομπές;

από ttt

Δυο απομακρύνσεις, αυτές των Δημητριάδη και Κοντολέοντα, ήλπιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως μπορεί να λειτουργούσαν σαν την θυσία της Ιφιγένειας προκειμένου να βρει ούριο άνεμο στην καταιγίδα των υποκλοπών. Μέχρι στιγμής πάντως αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.

 

Ειρωνεία της τύχης; Πάντως, ο άνεμος, η Wind δηλαδή, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας, όπως όλα δείχνουν, «φύσηξε» και παρέσυρε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου στη δίνη των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ισχυρές αποκαλύψεις, που ήταν κυριολεκτικά θέμα χρόνου να έρθουν στον αφρό, και έφεραν την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ελάχιστα λεπτά μετά τις 12, την άρον-άρον απομάκρυση των δυο και, πριν καλά καλά συμπληρωθεί μια ώρα εκείνη την ημέρα, την καρατόμηση του Παναγιώτη Κοντολέοντα από την ηγεσία της ΕΥΠ.

Εξαναγκασμός

Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, στην μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την περασμένη Πέμπτη, φέρεται να είπε, μετά από σχετικά ερωτήματα που του έθεσαν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Βούτσης, πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία προκάλεσε τις απομακρύνσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα, δεν γνωστοποιήθηκε από την ΕΥΠ, αλλά από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αρχής φέρεται να είπε πως από τις 3 Αυγούστου ομάδα της ΑΔΑΕ ήταν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και έκανε έλεγχο. Στις 5 Αυγούστου, ο διευθυντής της συγκεκριμένης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «ενεχείρισε τις διατάξεις επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη» στην ΑΔΑΕ, η οποία είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στις 4 Αυγούστου.

Με άλλα λόγια, την ημέρα και την ώρα που θα «έσκαγε» στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου το θέμα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας ενημέρωνε επίσημα εκείνη την στιγμή την ΑΔΑΕ για την υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαναγκαζόταν να αποχωριστεί το «δεξί του χέρι», τον Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και τον, έμπιστο του, διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Κομβική ημέρα

Υπενθυμίζεται, για το κλίμα των ημερών τότε, πως κομβική ημέρα ήταν η Παρασκευή 29 Ιουλίου. Το πρωί οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη παρέδωσαν στην ΑΔΑΕ την μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, παρέστη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Είναι εκείνη η συνεδρίαση, την τελευταία ημέρα πριν διακόψει για την θερινή ανάπαυλα η Βουλή, την σύγκληση της οποίας ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα με αφορμή τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη για το παγιδευμένο κινητό μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Οι επιμελείς αναγνώστες του iEidiseis θα θυμούνται πως είναι εκείνη η συνεδρίαση της Θεσμών και Διαφάνειας κατά την οποία ο Παναγιώτης Κοντολέων, όπως έγραφε η στήλη «Παιχνίδια Εξουσίας» στις 19/8, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στάθηκε κατηγορηματικός πως η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί πολιτικούς ενώ την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Είναι μάλιστα η ίδια συνεδρίαση όπου όταν ολοκληρώθηκε (στήλη Red Carpet 30/7) ο Γιώργος Γεραπετρίτης με σπρίντ, τρέχοντας κυριολεκτικά απέφυγε τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από την αίθουσα

 https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα