Αρχική Πολιτική Σύριζα Σερρών : Ευκλείδης Τσακαλώτος – Δεν είναι στη φαντασία η Προοδευτική διακυβέρνηση

Σύριζα Σερρών : Ευκλείδης Τσακαλώτος – Δεν είναι στη φαντασία η Προοδευτική διακυβέρνηση

από ttt

«Ο κόσμος αρχίζει και ακούει τον λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνει, γιατί το εξηγούμε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για τη Δημοκρατία, την κοινωνία και την οικονομία μετά από μία προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα».

 

Αυτά ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος από τις Σέρρες όπου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου. Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ακολούθως πραγματοποίησε πολιτική ανοιχτή  ομιλία στην Πλατεία Κρονίου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνέντευξη που παραχώρησε είπε ότι «η ομιλία του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ έρχεται σε μία σημαντική συγκυρία με την κυβέρνηση να έχει πολλά προβλήματα και σε λίγο θα χάσει την αυταρέσκεια και την αυτοπεποίθηση που είχε ότι είναι οι μόνιμοι ιδιοκτήτες αυτή της χώρας»

Νομίζω συνέχισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ισχυρός, θα καταγγέλλει εκεί που πρέπει και εξηγεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα  αν είχαμε προοδευτική διακυβέρνηση.

Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι δεν αξιοποιεί αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε  αποκαλέσει καθαρό διάδρομο αφού ένα κομμάτι των πληρωμών μας είναι σε σταθερά επιτόκια και η πληρωμή τους πάει 10-12 χρόνια πίσω.

Συνεπώς σημείωσε  ότι «υπάρχει ο χρόνος να  εκμεταλλευτούμε αυτό το διάδρομο με σοβαρές αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές για να μπορεί να ξεφύγει η Ελλάδα για πάντα από εκεί που κατάντησε το 2010.

Νομίζω ότι ο κόσμος ακούει αυτά που του λέμε, για την πολιτική στο ΕΣΥ και πως πρέπει να ξοδευτούν τα χρήματα στους τομείς της ανάκαμψης και της ανθεκτικότητας. Η Νέα Δημοκρατία δεν  εκμεταλλεύεται τον  καθαρό διάδρομο, δεν κάνει πολιτική για όλους για να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να στηριχθεί η κοινωνία και να μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πάει στην πηγή του προβλήματος( κάτι που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν συγκροτηθεί Προοδευτική διακυβέρνηση).

Υποστήριξε ότι δεν ακολουθεί η κυβέρνηση αυτό που έκανε ο Μακρόν στη Γαλλία ο οποίος συνομίλησε με τους παραγωγούς ενέργειας, επαλήθευσε αν του λένε την αλήθεια και  τους έδωσε ένα ποσοστό κέρδους.

«Αντίθετα  η Ελληνική κυβέρνηση δίνει επιδοτήσεις πάνω στις αυξημένες τιμές και αυτές οι επιδοτήσεις πληρώνονται από τους φορολογούμενους ή  τώρα αν θα αυξηθεί το χρέος σε μελλοντικούς φορολογούμενους, είναι σαν να επιδοτεί τις επιχειρήσεις ενέργειας. Αρα η πρώτη μας διαφορά είναι ότι εμείς θέλουμε να φορολογούμε τα υπερκέρδη όχι με τον τρόπο που το κάνει η κυβέρνηση.

Εμείς συνέχισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «θέλουμε να στηρίξουμε την κοινωνία αυξάνοντας τον κατώτερο μισθό, υποστηρίζοντας τα εισοδήματα, επιστρέφοντας στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, αυξάνοντας το εισόδημα, επιτρέποντας τον κόσμο να αντιμετωπίσει την ακρίβεια»

Αν αισθάνονται την ίδια κοινωνική πίεση μπορούμε

Απαντώντας στο ερώτημα του «Σ.Θ.» αν ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να συγκροτήσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ γιατί ο χρόνος είναι γιατρός και σβήνει ότι του  καταλόγιζε: Ότι  κατέστρεψε τη χώρα όπως και η Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσακαλώτος έδωσε την εξής απάντηση:

«Αυτό είναι ερώτηση και για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και για άλλες δυνάμεις. Εγώ απαντώ ως εξής:  Αν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αν το Μέρα 25, αν το ΚΚΕ αισθάνονται την κοινωνική πίεση που αισθανόμαστε εμείς από την δική τους κοινωνική βάση, ότι το πράγμα δεν πάει άλλο, ότι αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν προχωρούν, ότι ο αγροτικός κόσμος έχει μεγάλο πρόβλημα, τότε δεν είναι πέρα από τη φαντασία των ανθρώπων να κάτσουν και να δούνε τι σημαίνει μία διαφορετική κατεύθυνση. Θεωρώ δηλαδή, απαντώ ότι ναι είμαι σίγουρος ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των άλλων προοδευτικών κομμάτων την νοιωθούν αυτή την κοινωνική πίεση. Δεν μπορεί να είναι μόνο οι ψηφοφόροι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται αυτή την ακρίβεια. Εγώ όπου περπατάω μου λένε δεν ξέρουμε πως θα βγάλουμε τον χειμώνα. Δεν το ακούν μόνο οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, του Μέρα 25 και του ΚΚΕ. Αρα λέω αν το αισθάνεστε, αν αισθάνεστε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με αυτό το παράξενο μείγμα αγορές και πελατειακό κράτος και θέλετε να ανταποκριθούμε σε αυτή την κοινωνική βάση των ανθρώπων που υποφέρουν, τότε δεν είναι πέρα από τη φαντασία να βρεθούν κοινά σημεία.

Θυμάστε ότι στο συνέδριο ο Α. Τσίπρας είπε τα 5 +1 σημεία, πράγματα και προς την κοινωνία και προς τα άλλα κόμματα.

Προφανώς και τα  άλλα κόμματα θα έχουν άλλες ιδέες, μπορεί να θέλουν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν κάτι, έτσι γίνεται όταν θέλεις να κάνεις μία προοδευτική διακυβέρνηση, δεν έχει κανένας το μονοπώλιο της αλήθειας.Το βασικό ερώτημα είναι τι κάνουμε. Αν αισθάνονται ότι η Δημοκρατία μας, η οικονομία μας και η κοινωνία μας ζορίζεται με αυτή την κυβέρνηση, πάει στη λάθος κατεύθυνση, και θα μπορούσε να πάει σε μία διαφορετική κυβέρνηση η δική μου άποψη είναι ότι δεν είναι πέρα από τη φαντασία των ανθρώπων να βρουν κάποια σημεία ώστε να αρχίσει προοδευτική διακυβέρνηση σε διαφορετική κατεύθυνση»

 https://sertharros.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα