Αρχική Εθνικά Θέματα Σέρρες – Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Σέρρες – Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

από ttt

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα.

 

Στην πόλη των Σερρών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης, τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.  Στην Μητρόπολη των Σερρών πραγματοποιήθηκε ομιλία με τίτλο: «H MΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» από τον κύριο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγο-Μόνιμο Λέκτορα Νομικής ΑΠΘ, Τομεάρχη Διαπεριφερειακών Συνεργασιών ΠΚΜ, πρώην Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΚΜ.

Αμέσως μετά επίσημοι και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων μετέβησαν στον ανδριάντα του Ιερομάρτυρος Aγίου Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και αμέσως μετά σε κλίμα συγκίνησης η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Σερρών.

Στις δηλώσεις τους οι φορείς του τόπου μίλησαν για την αξία της εθνικής ενότητας και τα δεινά του διχασμού, τονίζοντας ότι οι μνήμες θα μείνουν για πάντα ζωντανές.

 https://www.serrespost.gr

 

 
  

Σχετικά Άρθρα