Αρχική Κοινωνικά Σέρρες : Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων για τις μεταθέσεις

Σέρρες : Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων για τις μεταθέσεις

από ttt


Επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, οι δυσοίωνες πληροφορίες μας για μηδενική ενίσχυση όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Χώρας στο πρόσφατο συμβούλιο του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για τις έκτακτες μεταθέσεις. Παρά το ότι ρητά προβλέπεται στο άρθρο 14 παρ.ε’ Π.Δ. 100/2003 ότι το συμβούλιο έκτακτων μεταθέσεων συγκροτείται για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων που δεν καλύφθηκαν με τις τακτικές μεταθέσεις, αυτή η πρόβλεψη δεν εφαρμόστηκε και το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγάλο (0) για όλη τη Χώρα.

 

     Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών: Περισσότερες από είκοσι (20) κενές οργανικές θέσεις οι οποίες θα διπλασιαστούν μέχρι τέλος του έτους με τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων, δεκαέξι (16) θέσεις για το νεοσύστατο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας με μετακινήσεις αστυνομικών εκ της υπάρχουσας επίσης δύναμης προκαλώντας πραγματική ‘’αιμορραγία’’ και αποδυνάμωση ιδιαίτερα στο Α.Τ. Σερρών. Διακόσιοι σαράντα (240) συνάδελφοι μας περιμένουν καρτερικά στους πίνακες μορίων μεταθέσεων με όνειρο και ελπίδα τους  να έρθουν κάποια στιγμή να υπηρετήσουν στις Σέρρες, στον τόπο τους, ελπίδες που δυστυχώς έσβησαν. Το Π.Δ. 100/2003 που αποτελεί κατάκτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος δυστυχώς απαξιώθηκε από Πολιτική και  Φυσική Ηγεσία, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άτομα προσελήφθησαν μέσω άλλων διαγωνισμών του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και υπηρετούν στα σπίτια τους. Εντούτοις, για να μετατεθεί συνάδελφος μέσω του Κώδικα Μεταθέσεων από Αθήνα στις Σέρρες χρειάζεται στην καλύτερη περίπτωση δεκαοχτώ (18) χρόνια. 

    Αλήθεια….Όλοι τη γνωρίζουν αλλά την αποφεύγουν….Το πρόβλημα είναι οι συνάδελφοι μας που περιμένουν καρτερικά να μετατεθούν;;  Οι αριθμοί αντιστοιχίας 70% εγκληματικότητα με 30% της υπάρχουσας δύναμης από πού προκύπτουν;; Και αν προκύπτουν, πείτε μας και τους αριθμούς αυτών που βρίσκονται σε δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, πρώην και νυν βουλευτές και υπουργούς, αριθμούς που εξαγγέλλετε ότι θα δημοσιοποιήσετε εδώ και πολλά χρόνια αλλά κανένας δεν τους έχει δει ποτέ.  

    Το μεταναστευτικό που αποτελεί μείζον πρόβλημα της Χώρας μας και αντιμετωπίζεται ως επί το πλείστον από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Βόρειας Ελλάδας, δεν απασχολεί κανέναν για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης τους με ανθρώπινο δυναμικό;; Στις Σέρρες το τελευταίο δίμηνο έχουν συλληφθεί είκοσι (20) λαθροδιακινητές και οχτακόσιοι (800) παράτυποι μετανάστες με το πρόβλημα ολοένα να οξύνεται και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια!! Αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με ημίμετρα, παρά μόνο με επάνδρωση των υπηρεσιών που έχουν κενές οργανικές θέσεις. Επίσης, επειδή σε λίγες ημέρες από πλευράς Ηγεσίας θα υπάρξει ‘’επικοινωνιακή’’ ενημέρωση των πολιτών για την ίδρυση των γραφείων της ενδοοικογενειακής Βίας, εμείς με τη σειρά μας πληροφορούμε το κοινωνικό σύνολο ότι η επάνδρωση τους είναι αποτέλεσμα αφαίμαξης όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών της Δ.Α. Σερρών προκαλώντας σε αυτές ακόμη περισσότερα προβλήματα, ενώ κάλλιστα η Ηγεσία μπορούσε να τα επανδρώσει με προσωπικό στις  έκτακτες μεταθέσεις ως όφειλε….

     Την ίδια στιγμή που απαξιώνεται το αδιάβλητο σύστημα που ορίζει ο Κώδικας Μεταθέσεων, τα ‘’παραθυράκια μπάζουν’’ όλο και περισσότερο και το γνωρίζουν άπαντες, ενώ εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Σερρών το έχουμε καταγγείλει πολλάκις και θα συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε μέχρι να σφραγιστούν. Από την Πολιτική Ηγεσία στο εν λόγω ζήτημα δεν έχουμε απαιτήσεις καθώς δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας νιώσουν. Από τη Φυσική Ηγεσία όμως αναμέναμε δίκαιη, αντικειμενική και συναδελφική αντιμετώπιση η οποία προστάζει την ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας που παρουσιάζουν οξυμένο πρόβλημα κενών οργανικών θέσεων, οι οποίες θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα επόμενα χρόνια ένεκα των αθρόων συνταξιοδοτήσεων αλλά και για να αφουγκραστούν την αγωνία, την καρτερικότητα και την προσμονή των συναδέλφων μας να επιστρέψουν κάποια στιγμή στα σπίτια τους. 

\

     Τα προβλήματα της Αθήνας δεν θα σας τα λύσει το (0). Θα σας τα λύσει η ορθολογική διαχείριση των προσωπικού, η απαλλαγή από τα πάρεργα και η διακοπή αέναης φύλαξης ‘’υψηλών προσώπων’’, το γνωρίζετε καλύτερα από εμάς αρκεί να αναλάβετε πρωτοβουλίες αμφότεροι Πολιτική και Φυσική Ηγεσία.

    Αναμένουμε να αφουγκραστείτε τη αγανάκτηση, την απογοήτευση και την οργή μας για αυτό το μεγαλοπρεπές ΤΙΠΟΤΑ στις έκτακτες μεταθέσεις. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη ορθής λειτουργίας των υπηρεσιών η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και θα συνεχίσουμε να το φωνάζουμε μέχρι να εισακουστούμε. Ανάγκες αστυνόμευσης έχουν όλες οι περιοχές, όχι μόνο η Αθήνα και οι μεταθέσεις των συναδέλφων μας δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά παιχνίδια. Αξιώνουμε το σεβασμό και την αναγνώριση του έργου που προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία, από μέτρα κορωνοιού, μεταναστευτικό, επεισόδια Έβρου, εγκληματικότητα και και και……Αξιώνουμε σεβασμό σε εμάς, στους συναδέλφους μας, που κρατάμε όρθια τη Χώρα!!!

                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 
  

Σχετικά Άρθρα