Αρχική Οικονομία Παίρνουν “φωτιά” τα σενάρια για ΟΛΘ – OPEN! Ποιοι “χτυπούν την πόρτα” του Ιβάν Σαββίδη

Παίρνουν “φωτιά” τα σενάρια για ΟΛΘ – OPEN! Ποιοι “χτυπούν την πόρτα” του Ιβάν Σαββίδη

από ttt

 Φωτιά” παίρνουν ξανά, σενάρια, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και στις αρχές του καλοκαιριού, για έντονο ενδιαφέρον ομίλων για την εξαγορά μεριδίων, ή και του συνόλου, του ΟΛΘ αλλά και του καναλιού ΟΠΕΝ, που ανήκουν σε εταιρείες συμφερόντων του Ιβαν Σαββίδη!

 

Σύμφωνα με σημερινό (20/9) δημοσίευμα της στήλης Big Mouth στον οικονομικό ιστότοπο Power Game που ανήκει στον Όμιλο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, “οι εν Ελλάδι συνεργάτες του Ιβάν Σαββιδη, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση του ΟΛΘ”.

Μάλιστα η στήλη αναφέρει πως “Όσοι γνωρίζουν, λένε ότι οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο, με τους Αμερικάνους (εκτός των άλλων) να χαίρονται ιδιαίτερα με την προοπτική της αποεπένδυσης Σαββίδη από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.” 

Άλλο σημερινό (20/9) δημοσίευμα στην στήλη new money , στο protothema.gr , προχωρά και σε αποκαλύψεις ονομάτων των ενδιαφερομένων Ομίλων.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό ρεπορτάζ:

“Πάμε τώρα στα δικά μας, λέγεται Γιάννης Καλαφάτης ή John Kalafatis, είναι Ελληνοαμερικανός μπίζνεσμαν στις κατασκευές και έχει κινηματογραφικά studio στη Νέα Υόρκη. Στην Ελλάδα έκανε μια μεγάλη επένδυση έξω από τη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη, με κινηματογραφικά studios και ήδη έχουν γυριστεί εκεί δυο χολιγουντιανές ταινίες. Ο εκ Λευκάδος ορμώμενος επιχειρηματίας όμως «έχει όρεξη» και για άλλες δουλειές στη Θεσσαλονίκη και τελευταία «συνομιλεί» για να πάρει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον Ιβάν Σαββίδη…

Οι κουτσομπόλες της Αθήνας λένε ότι ο John Kalafatis θέλει να μπει και στα media, αλλά … για την ώρα, είναι λόγια. -Θεωρητικά, πάντως, ο Ιβάν συζητάει για πωλήσεις και άλλων περιουσιακών στοιχείων όπως το Porto Karras, άκουσα ότι έγινε μια κουβέντα με τη Marriot αλλά, επαναλαμβάνω, χορτάσαμε από λόγια.

Εκείνο το… έρημο το Open ακούμε ότι το πουλάει κάνα δυο χρόνια τώρα και τίποτα δεν γίνεται.

Τέλος πάντων, ο Johnny πάντως είναι ζεστός για δουλειές και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενδιαφέρονται κι άλλοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων άκουσα ότι ενδιαφέρον υπάρχει και από τον Hendrickus (Ηenry) Holterman, διαχειριστή του Reggeborgh Fund, βασικού μετόχου του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και συνεταίρου του επίσης ισχυρού επιχειρηματικού Ομίλου της Motor Oil, καθώς ο επονομαζόμενος και Ολλανδός στην αγορά σχεδιάζει να διευρύνει τον ορίζοντα των επενδύσεών του στη χώρα μας. Περιττό να προσθέσω πως ενδιαφέρονται επίσης και οι Αμερικάνοι να φύγει το λιμάνι αυτό από φιλορωσικά χέρια, μη νομίζετε ότι ο κ. Πρέσβης ασχολείται μόνο με τα κοσμικά events, κάνει και σοβαρές κουβέντες…”

https://fonaklas.blogspot.com

 
  

Σχετικά Άρθρα