Αρχική Κοινωνικά Π.Ε Σερρών : Το μπουρίνι σάρωσε την Σιντική ( φωτο )

Π.Ε Σερρών : Το μπουρίνι σάρωσε την Σιντική ( φωτο )

από ttt

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν από το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 μεγάλο τμήμα του Νομού Σερρών. Στον Δήμο Σιντικής η σφοδρότατη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή προκάλεσε αρκετά προβλήματα, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Τορουνίδη και τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Αριστείδη Καραντζούλη, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Φώτη Δομουχτσίδη και την άψογη συνεργασία τους με τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Ποροϊων, την Αστυνομία, αλλά και τον ΔΕΔΔΗΕ.

 

Σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας του Δήμου Σιντικής, ο δυνατός αέρας προκάλεσε την πτώση δέντρων και κλαδιών με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη Λειβαδιά, όπου κλαδιά έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και χρειάστηκε η παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ και γερανοφόρου οχήματος της εταιρείας Γ.Ι.Σταμπολίδη-Ε.Σαρόγλου και ΣΙΑ Ο.Ε., προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, δεδομένου ότι υπήρχε άτομο με μηχανική υποστήριξη.

 

Στο Μεγαλοχώρι δέκα περίπου δέντρα ξερίζωσε στην κυριολεξία ο δυνατός αέρας, προκαλώντας μία τάφρο μήκους 15 περίπου μέτρων. Σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σήμερα μηχανήματα της εταιρείας Λαζαρίδη προχώρησαν στην επιχωμάτωση της τάφρου.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα