Αρχική Πολιτική ΚΚΕ Σερρών : Με επιτυχια το 48ο Φεστιβαλ ΚΝΕ- Οδηγητη

ΚΚΕ Σερρών : Με επιτυχια το 48ο Φεστιβαλ ΚΝΕ- Οδηγητη

από ttt

 Και το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις Σέρρες στην πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 9/9/2022. Η προσέλευση του κόσμου ήταν συνεχής με μεγάλο ενδιαφέρον για τα στέκια. Ακόμη και τα ταμπλό  που  παρουσίαζαν  όλη την ιστορία του κόμματος και του εργατικού λαϊκού κινήματος  στην περιοχή των Σερρών  προσέλκυαν τους φίλους και τους  επισκέπτες του φεστιβάλ.   Το  βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με πολλούς νέους τίτλους βιβλίων αλλά και κλασσικούς αποτέλεσε  το επίκεντρο της προσοχής νέων και παλιών συντρόφων και φίλων.
Η κεντρική ομιλία που έγινε από τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ τράβηξε την προσοχή όλων, καθώς ανέπτυξε εκλαϊκευμένα και 

 

 

 

 

 

αναλυτικά την πολιτική κατάσταση των ημερών, εσωτερική και εξωτερική, προβάλλοντας τις θέσεις του Κόμματος και τη διέξοδο που είναι δυνατή και ρεαλιστική, αρκεί να το αποφασίσει ο ίδιος ο λαός. Μόνο τότε  θα απαλλαγεί από τα αδιέξοδα των συνεχιζόμενων καπιταλιστικών οικονομικών κρίσεων. Ανέδειξε επίσης την ανάγκη δυνατής και στέρεας οργάνωσης όλου του λαού για να μπορέσει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των οργανώσεών τους το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Ακολούθησε γλέντι με τοπικά μουσικά συγκροτήματα, τους «new purpose» που σκόρπισαν στη σκηνή ήχους της παραδοσιακής γκάιντας και ηλεκτρικής μουσικής  με θρακιώτικους  ήχους, και τους «Μαζί στον αγώνα λαϊκά και ξάστερα» με λαϊκά, εργατικά  τραγούδια   και φυσικά της μελοποιημένης ποίησης που δεν ήταν δυνατόν να λείπει από το φεστιβάλ.

 
  

Σχετικά Άρθρα