Αρχική Κοινωνικά Καπέλο 75% στο κόστος προμήθειας ρεύματος κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στον ΣΚΑΙ και προειδοποίησε για διακοπές ρεύματος: «ΔΕΗ και πάροχοι αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790!

Καπέλο 75% στο κόστος προμήθειας ρεύματος κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στον ΣΚΑΙ και προειδοποίησε για διακοπές ρεύματος: «ΔΕΗ και πάροχοι αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790!

από ttt

Στην καταγγελία ότι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790 ευρώ προχώρησε μέσω της συχνότητας του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ενώ, όλο το πάνελ προσπαθούσε να τον … σταματήσει!

 

Την ώρα που νοικοκυριά και…

επιχειρήσεις γονατίζουν από το κόστος της ενέργειας και η κυβέρνηση ζητά εξοικονόμηση κατανάλωσης για να δώσει εκπτώσεις, ο Γιώργος Αδαμίδης εκτόξευσε κεραυνούς παρά την προσπάθεια των δημοσιογράφων του σταθμού να τον διακόψουν και εν γένει να τον… συνετίσουν.

«Αγοράζει αυτή την στιγμή η ΔΕΗ και οι πάροχοι 454 ευρώ και πουλάνε 790 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις τιμές μεγαβατώρας ρεύματος

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ προειδοποίησε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος εξαιτίας της έλλειψης ενέργειας, ενώ άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων κατά την αναφορά του για τις νουθεσίες της κυβέρνησης προς τους πολίτες να επιστρέψουν στο πετρέλαιο.

«Λέει να πάρουμε καυστήρες πετρελαίου … τι θέλει να κάνει κατά την προσωπική μου άποψη; Να “ξεστοκάρει” όσους καυστήρες υπάρχουν … είναι ελληνικός νόμος ότι από 1η Ιανουαρίου 2025, απαγορεύεται η πώληση και εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε και στον κίνδυνο αύξηση θανάτων από πυρκαγιές που ενδεχομένως να σχετίζονται με την χρήση εναλλακτικών και μη ασφαλών μέσων θέρμανσης.

«Ο υπαρχηγός ε.α. της Πυροσβεστικής Ανδριανός Γκουρμπάτσης στις 22 Μαρτίου φέτος ανέφερε ότι έχουμε 82 νεκρούς από πυρκαγιές, αναθυμιάσεις, μαγγάλια, από αυτοσχέδια σώματα θέρμανσης … 18 μέσα στο Δεκέμβριο. Πριν από αυτή την κρίση υπήρχε πρόβλημα. Τι θα γίνει τώρα. Προκύπτει ότι χάθηκαν 83 άνθρωποι, άσχετα αν είναι νέοι ή γέροντες. Σημασία έχει ότι χάθηκαν από το κρύο. Τότε που δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ένταση, είχαμε αυτό το πρόβλημα … όχι μόνο το 2021, αλλά από την αρχή της κρίσης, το 2010, το 2011» σημείωσε.

Πηγή: efsyn.gr

 

 
  

Σχετικά Άρθρα