Αρχική Παραπολιτικά Δημοσκόπηση MRB : Μικραινει η διαφορα ΝΣ -Συριζα

Δημοσκόπηση MRB : Μικραινει η διαφορα ΝΣ -Συριζα

από ttt

Η νέα μεγάλη έρευνα της εταιρείας MRB για το Newsbomb.gr εξάγει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, τις εξελίξεις στην οικονομία με φόντο την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ενώ αποτυπώνει την αγωνία, τη δυσαρέσκεια και την αβεβαιότητα των πολιτών για το μέλλον.

 

Καλεσμένος της Όλγας Τρέμη στο στούντιο του Newsbomb.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB κ. Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος ανέλυσε τα δημοσκοπικά ευρήματα, αναδεικνύοντας την ουσία κάθε ερώτησης και απάντησης.

Όπως επισημάνθηκε, η πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 31 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, αποτυπώνει την ανασφάλεια των πολιτών για τις οικονομικές εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας πως η ανησυχία τους εστιάζει στην ακρίβεια και την κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά και καύσιμα, κάτι που προφανώς θα κρίνει και την ψήφο τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφεται πλέον η μικρότερη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 6,4%, με τη ΝΔ να κινείται στο 28,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ανεβαίνει από το 21,7% της προηγούμενης έρευνας του Μαΐου, στο 22,2%. Μικρή άνοδο εμφανίζει και το ΠΑΣΟΚ που από το 11,8% πηγαίνει στο 12,1%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜεΡΑ25 στο 4,1%. Το κόμμα «Έλληνες – εθνικό κόμμα» του Ηλία Κασιδιάρη είναι στο 2%.

ΔΕΙΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ:

 
  

Σχετικά Άρθρα