Αρχική Οικονομία Δήμος Σερρών : Πιλοτική τοποθέτηση δύο (2) έξυπνων ηλικιακών καθιστικών, στην πλατεία Ελευθερίας

Δήμος Σερρών : Πιλοτική τοποθέτηση δύο (2) έξυπνων ηλικιακών καθιστικών, στην πλατεία Ελευθερίας

από ttt

Στο πλαίσιο του προγράμματος space4people, η ομάδα

έργου του Δήμου, μετά από διαβουλευτικές διαδικασίες και σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς οργάνωσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας Δράσης Μικρής Κλίμακας για την πόλη των Σερρών.

 

Η δράση αυτή είναι μια πιλοτική εφαρμογή και περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο (2) έξυπνων ηλικιακών καθιστικών, στην πλατεία Ελευθερίας, ανάμεσα στα ήδη υφιστάμενα καθιστικά.
Τα οφέλη για τον δημόσιο χώρο και τους χρήστες είναι σημαντικά, καθώς το έξυπνο ηλιακό καθιστικό, μέσω της λειτουργίας του WiFi hotspot αλλά και πολύ περισσότερο μέσω της διασύνδεσης με πλατφόρμα Social WiFi, μπορεί να αποτελέσει, πέρα από ένα σύστημα εξυπηρέτησης, ένα σημαντικό μέσο προβολής – προώθησης – επικοινωνίας των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων του Δήμου.
Το ασύρματο Social WiFi είναι ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για δημόσιους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας όπως αεροδρόμια, σταθμοί μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά χρησιμοποιείται ευρέως πλέον, και από επιχειρήσεις όπως καφέ, εστιατόρια, παιδότοπους, κομμωτήρια, γυμναστήρια, μουσικές σκηνές κ.ά όπου δηλαδή υπάρχει η ανάγκη επικοινωνίας αλλά και προβολής των υπηρεσιών του παρόχου.
Πέρα από τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τον χρήστη, το Social WiFi αποτελεί πλέον και ένα μέσο προβολής και επικοινωνίας δημόσιων υπηρεσιών αλλά και συλλογής δεδομένων, μετρήσεων επισκεπτών, real time analytics κλπ.
Ως αποτέλεσμα της διάδοσης των έξυπνων στοιχείων αστικού εξοπλισμού σε πολλές πόλεις, οι παραπάνω λειτουργίες που μέχρι πρότινος φαίνονταν συμβατές με δημόσιους χώρους όπως αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς, πλέον μπορούν να γίνουν κατανοητές και στους ανοικτούς δημόσιους χώρους, δρόμους και πλατείες μιας πόλης, δίνοντας στους δήμους την ευκαιρία να προβάλλουν επικοινωνιακό υλικό προς πολίτες και επισκέπτες αλλά και να συλλέξουν χρήσιμα real time δεδομένα.
 
  

Σχετικά Άρθρα