Αρχική Ιατρικά Νοσοκομείο Σερρών : Θεαματικοι οι ρυθμοί κατασκευής της Ψυχιατρικης κλινικής

Νοσοκομείο Σερρών : Θεαματικοι οι ρυθμοί κατασκευής της Ψυχιατρικης κλινικής

από ttt

Με θεαματική ταχύτητα εκτελούνται οι εργασίες

κατασκευής του κτιρίου της νέας Ψυχιατρικής Κλινικής εντός του οικοπέδου του νοσοκομείου Σερρών. Μόλις τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του έργου από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και ήδη το έργο έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό.

 

 

 

 

 

 

Η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Σερρών, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση της πολιτικής φιλοσοφίας που διαπνέει τον Σερραίο υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, εστιάζοντας στην επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν, δίνοντας λύσεις στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μιλώντας πάντα με έργα και όχι με λόγια.

 

Το έργο «ωρίμασε» με ταχύτατες διαδικασίες καθώς ήταν ένα από τα πρώτα έργα που έθεσε ο Διοικητής του νοσοκομείου Σερρών κ. Νικόλαος Φαρμάκης σε υπόμνημά του το 2020 προς τον κ. Κώστα Καραμανλή.

 

Η υλοποίηση του αποτελούσε αίτημα δεκαετιών για τους κατοίκους του Νομού μας, αλλά έμενε μόνο στα χαρτιά.

 

Η «ταυτότητα» της νέας Ψυχιατρικής Κλινικής

nea_psixatriki_kliniki_nosokomeio_serron_kataskevi_1.jpg

 

Το νέο κτίριο δυναμικότητας 18 κλινών (8 δίκλινοι και 2 μονόκλινοι θάλαμοι) και ενός δωματίου περιορισμού, θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, (Διοίκηση, μαγειρεία, πλυντήρια κλπ) μέσω διακτιριακού διαδρόμου ενώ θα έχει ανεξάρτητη είσοδο από τη Ν.Α. πλευρά του.

 

Η χωροθέτηση του νέου κτιρίου έγινε στην Ανατολική πλευρά του Νοσοκομείου, βάσει επί τόπου έρευνας της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΚΤΥΠ Α.Ε., το δε κτιριολογικό πρόγραμμα των λειτουργιών της, έγινε βάσει του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος για την «Κατασκευή Ολοκληρωμένου Ψ.Τ. Ενηλίκων» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

 

Το νέο κτίριο θα είναι συνεπίπεδο της στάθμης -1 και θα συνδεθεί με το υπάρχον Νοσοκομειακό συγκρότημα και συγκεκριμένα με την μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσω διακτιριακού διαδρόμου. Η επισκεψιμότητα του δώματος του νέου κτιρίου θα γίνεται μέσω της Παθολογικής Μονάδας από το επίπεδο του Ισογείου (στ. +0,00) με την κατάργηση του παραθύρου και ταυτόχρονα την διάνοιξη εξωτερικής μονόφυλλης θύρας.

 

Το κτίριο οργανώνεται γύρω από ένα αίθριο. Η κεντρική είσοδος του τμήματος τοποθετείται στην Ν.Α. πλευρά, ενώ η αυλή των ασθενών, τοποθετείται στο άκρο της Β.Α. πλευράς του κτιρίου και εκτείνεται μέχρι τον υφιστάμενο εσωτερικό περιμετρικό δρόμο. Η πτέρυγα γίνεται αντιληπτή ως ένας τετράγωνος όγκος και επενδύεται με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με επίχρισμα.

 

Δημιουργούνται μικρά καθιστικά στο αίθριο του νέου κτιρίου και στις περιοχές της αυλής των ασθενών, καθώς και κοντά στην ανεξάρτητη είσοδο του τμήματος .

 

Ο Περιβάλλων Χώρος του Ψυχιατρικού Τμήματος, εντάσσεται στη συνολική διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων του Νοσοκομείου. Διαμορφώθηκαν αντίστοιχα οι χώροι εσωτερικής κυκλοφορίας οχημάτων, πεζόδρομοι προσπέλασης, κεκλιμένα επίπεδα για ΑΜΕΑ και χώροι πρασίνου. Θα είναι εξοπλισμένος με καλάθια απορριμμάτων και καθιστικά σε διάφορες θέσεις.

 

Στον χώρο στάθμευσης προβλέπονται τέσσερεις επιπλέον θέσεις για αυτοκίνητα προσωπικού και επισκεπτών στην Βόρεια πλευρά του κτιρίου διαμορφώνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των πραγματοποιούμενων θέσεων στάθμευσης σε 313.

 https://www.eproodos.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα