Αρχική Πολιτική H επιτήρηση φεύγει, η λιτότητα μένει

H επιτήρηση φεύγει, η λιτότητα μένει

από ttt

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να «κρύψουν» την πραγματικότητα

Ξεμπροστιάζει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη το Politico, το οποίο έκανε πρώτο θέμα την έξοδο της χώρας μας από την ενισχυμένη εποπτεία, τονίζοντας παράλληλα τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

 «Η Ελλάδα εξέρχεται από την εποπτεία, αλλά η οδύνη της λιτότητας παραμένει», είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο τονίζεται ότι παρά τους πανηγυρισμούς της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης, η χώρα «εξακολουθεί να παλεύει με πολλές από τις αδυναμίες που έχουν επιβαρύνει την ανάπτυξη εδώ και δεκαετίες», αδυναμίες που «καθιστούν την οικονομία ιδιαίτερα ευάλωτη στους νέους κραδασμούς από τον πόλεμο της Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και τον κίνδυνο στασιμότητας που επικρατούν στην ευρωζώνη».

Στο άρθρο τονίζεται ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό 29 ετών, στο 11,5%, «καθιστώντας το κόστος ζωής σχεδόν δυσβάσταχτο για πολλούς Έλληνες». Παράλληλα, όπως σημειώνει, οι μισθοί είναι χαμηλοί και η χώρα μας «υστερεί επίσης σε σχέση με τις περισσότερες προηγμένες οικονομίες σε ό,τι αφορά την προσφορά καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Ελλάδα έχει δημόσιο χρέος που είναι «σκουπίδια», «παρόλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι η χώρα θα μπορούσε να επιτύχει καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας το πρώτο εξάμηνο του 2023».

Τέλος, το Politico σημειώνει ότι το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε από 355,9 δισ. δολάρια το 2008 σε 188,7 δισ. δολάρια το 2020 και τώρα αρχίζει να αυξάνεται ξανά στα 216,4 δισ. δολάρια το 2021. «Η οικονομική ύφεση άφησε τους Έλληνες εξουθενωμένους, οργισμένους και απογοητευμένους. Σχεδόν μισό εκατομμύριο έφυγαν για τον πιο εύπορο βορρά της Ευρώπης και ελάχιστοι έχουν επιστρέψει» τονίζει.

 https://www.newsbreak.gr/

 

 
  

Σχετικά Άρθρα