Αρχική Πολιτική Επιχείρηση προσέγγισης του Δένδια με τον Σαμαρά, δια μέσω επιχειρηματικών και παραπολιτικών κύκλων, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις, τις εκλογές και τα πιθανά αδιέξοδα!

Επιχείρηση προσέγγισης του Δένδια με τον Σαμαρά, δια μέσω επιχειρηματικών και παραπολιτικών κύκλων, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις, τις εκλογές και τα πιθανά αδιέξοδα!

από ttt

Μαθαίνω ότι, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, τα σενάρια ακυβερνησίας, κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος και αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις προσεχείς εθνικές εκλογές, επιχειρηματικοί και παραπολιτικοί κύκλοι επιδιώκουν να επιφέρουν προσέγγιση του Αντώνη Σαμαρά με τον Νίκο Δένδια!

 

Ως γνωστόν οι σχέσεις των δύο ανδρών υπήρξαν κακές από την εποχή της διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, όταν ο τότε πρωθυπουργός, που υπήρξε για να είμαστε δίκαιοι από τους πιο επιτυχημένους των τελευταίων χρόνων και συγκράτησε τη χώρα από την κατάρρευση, θεώρησε ότι ο Νίκος Δένδιας τον υπονόμευε για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων με τα οποία είχε συγκρουσθεί!

Σήμερα, χρόνια μετά, οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν πέσει, η «οργή» έχει κοπάσει και οι συγκυρίες έχουν αλλάξει.

Ο Ν. Δένδιας θεωρείται ως ο υπ’ αριθμόν 1 διάδοχος του Κυριάκου Μητσοτάκη εάν και όταν προκύψει θέμα ηγεσίας και αφού προηγουμένως ο νυν πρωθυπουργός δεν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Υπάρχουν ακόμη και διάφορα άλλα σενάρια που κυκλοφορούν για εκλογές ανάδειξης αρχηγού μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα εάν προκύψει πολιτικό αδιέξοδο, ωστόσο τούτο στην εποχή της δημοκρατίας της βάσης και της κοινωνίας, θα θεωρηθεί εκτροπή!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόσωπα που στηρίζουν (από το παρασκήνιο και όχι μόνο) τον Ν. Δένδια φέρεται να έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία να αποκαταστήσουν τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και ισχύ στην κοινοβουλευτική ομάδα διαθέτει, αλλά και επιρροή στη βάση της κεντροδεξιάς παράταξης!

 https://radar.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα