Αρχική Κοινωνικά Στους δήμους Νεας Ζίχνης και Αμφίπολης ο Κώστας Καραμανλής

Στους δήμους Νεας Ζίχνης και Αμφίπολης ο Κώστας Καραμανλής

από ttt

Στους δήμους Νεας Ζίχνης και Αμφίπολης που επληγησαν από την πρόσφατη θεομηνία

 

 . Βρεθηκε  Το πρωί της Κυριακής  3 Ιουλίου, ο Σερραίος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής 

Ο κος Καραμανλής τόνισε   βρίσκομαι σήμερα στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Π.Ε. Σερρών για να πραγματοποιήσω σειρά επαφών με τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τους Δημάρχους καθώς και με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Όπως διαπιστώνω και ο ίδιος οι καταστροφές στις καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ολοκληρωτικές. Εξίσου μεγάλες είναι οι ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αποθήκες και άλλες μονάδες του πρωτογενούς τομέα.

Τέτοια έκτακτα και ακραία φαινόμενα απαιτούν και άμεσες λύσεις από την Πολιτεία.

Και αυτό ακριβώς κάνουμε. Αύριο θα επισκεφτεί την περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο σε Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως, Χριστιάνας Καλόγηρου και του Προέδρου

του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζου ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

Αυτό που θα εξετάσει η Κυβέρνηση είναι να βρεθεί ο τρόπος μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ώστε οι πληγέντες να λάβουν άμεσα αποζημιώσεις, μεγαλύτερες του μέσου όρου της τριετίας που προβλέπει ο ΕΛΓΑ.

Ταυτόχρονα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ώστε τις επόμενες ημέρες να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μετά από πρότασή μου να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με επιπλέον προσωπικό για να γίνει πιο γρήγορα η καταγραφή των ζημιών

Παράλληλα, εχει υποβληθεί και το αίτημα των Δήμων δια μέσου της Περιφέρειας για την οριοθέτηση της περιοχής στη ΔΑΕΦΚ,

Και αυτό ακριβώς κάνουμε.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα