Αρχική Εθνικά Θέματα Πρωτοφανής πρόκληση: Απειλεί την Ελλάδα με… νέα Μικρασιατική Καταστροφή ο Ερντογάν!

Πρωτοφανής πρόκληση: Απειλεί την Ελλάδα με… νέα Μικρασιατική Καταστροφή ο Ερντογάν!

από ttt

Δεν πήραμε μάθημα από τα γεγονότα έναν αιώνα πριν,

δήλωσε ο σουλτάνος! Προχώρησε και σε επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας

 

Τα παρακάλια των συμμάχων στον Ταγίπ Ερντογάν τον έχουν αποθρασύνει πλήρως και δεν είναι καθόλου τυχαίο και συμπτωματικό το γεγονός ότι αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο σουλτάνος εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στην Ελλάδα, απειλώντας τη χώρα μας με νέα Μικρασιατική Καταστροφή και ενώ πλησιάζει η επέτειος για τα 100 χρόνια από την εθνική αυτή τραγωδία του Ελληνισμού.

Μιλώντας σε στρατιωτική ακαδημία και σε τελετή αποφοίτησης ο Ερντογάν, θέλοντας να πορώσει τους αξιωματικούς, μίλησε για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας από την Ελλάδα και τους προέτρεψε να δώσουν ένα μάθημα στην Ελλάδα, όπως αυτό πριν από έναν αιώνα, εννοώντας την Μικρασιατική Καταστροφή!

«Σε όσους μας επιτίθενται συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει, κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε Kανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες», είπε ο ανεκδιήγητος Ερντογάν.

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν λύνει τις διαφορές με την Τουρκία με διάλογο και διαπραγμάτευση και ότι κρύβεται κάτω από τις φούστες άλλων. «Συνιστούμε στην διοίκηση της Ελλάδας η οποία προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας, όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα», δήλωσε μπροστά στο τουρκικό στρατιωτικό κοινό.

Για πρώτη φορά προχώρησε και σε ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, καλώντας μάλιστα τους Έλληνες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, για να μην έχουν… καταστροφικό τέλος:

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό, στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του, που τρέχουν πίσω από περιπέτειες, οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».

Για να ανεβάσει δε το ηθικό του τουρκικού στρατού, τόνισε ότι το σύστημα εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού της Τουρκίας είναι προς όφελος των φιλικών και αδερφικών χωρών, καθώς και για την κάλυψη των δικών του αναγκών και είπε: «Στο νέο σύστημα, συνολικά 2.752 αξιωματικοί, τακτικοί και επιχειρησιακοί, 417 εκ των οποίων είναι προσωπικό από φιλικές και αδελφικές χώρες. Έχει εκπαιδευτεί σε στρατηγικό και στρατηγικό επίπεδο».

 
  

Σχετικά Άρθρα