Αρχική Κοινωνικά Κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα προτείνει ο Ανδρουλάκης

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα προτείνει ο Ανδρουλάκης

από ttt

Τον σχηματισμό κυβέρνησης στις (πρώτες) εκλογές

θα επιδιώξει πάση θυσία ο Ν. Ανδρουλάκης και προσδοκά ότι ο ελληνικός λαός θα του δώσει τη δύναμη (και το ποσοστό) προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

 

Παράλληλα, θεωρεί ανεπίτρεπτη και προσβλητική για το Σύνταγμα και την ετυμηγορία των πολιτών την πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη να προσφύγει σε επαναληπτικές εκλογές με στόχο την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας, αδιαφορώντας για την πολιτική αναστάτωση και την παρατεταμένη ακυβερνησία. «Εμείς θα αγωνιστούμε για να έχει σταθερότητα η χώρα από την πρώτη Κυριακή», τονίζει σε κάθε ευκαιρία. Αποκλείει, ωστόσο, με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Το… καλό σενάριο για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ νικητής των εκλογών, ενδεχόμενο πάντως που με τα σημερινά δεδομένα συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση με κορμό μεν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Αγκάθι θα αποτελούσε το πρόσωπο που θα αναλάμβανε χρέη πρωθυπουργού, αφού ο κ. Ανδρουλάκης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα (αλλά και τον Κυρ. Μητσοτάκη). Το… κακό σενάριο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, χωρίς να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, που είναι και το πιο πιθανό να συμβεί.

Στην περίπτωση αυτή ο κ. Ανδρουλάκης, ανάλογα πάντα και με τα αποτελέσματα των εκλογών, θα επιχειρήσει να μπλοκάρει τα σχέδια του Κυρ. Μητσοτάκη για προσφυγή σε επαναληπτικές εκλογές. Πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι πρόθεσή του είναι να προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή οικουμενική κυβέρνηση, ούτως ώστε η χώρα να μην μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας.

Ανάλογη θα είναι η απά­ντησή του στις πιέσεις που περιμένει ότι θα ασκηθούν από διάφορες πλευρές για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι αν συμπράξει με τον Κυρ. Μητσοτάκη θα δυσαρεστήσει ένα σημαντικό τμήμα στελεχών και ακόμη περισσότερων ψηφοφόρων του Κινήματος. «Αν μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας, θα είναι μόνο αν μετέχει σε αυτήν και ο ΣΥΡΙΖΑ», λένε στελέχη που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Ανδρουλάκη. «Το λάθος του 2012, με Σαμαρά – Βενιζέλο, το πληρώσαμε ακριβά», προσθέτουν.

Στο μεταξύ, προχωράει με ταχείς ρυθμούς η επεξεργασία των εκλογικών συνδυασμών του Κινήματος, με την προοπτική να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, το αργότερο αρχές Αυγούστου. Βασικό χαρακτηριστικό, η σημαντική ανανέωση, καθώς στις λίστες θα βρεθούν στελέχη και πρόσωπα που βγήκαν στο προσκήνιο με την αλλαγή ηγεσίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε εκλογική περιφέρεια θα είναι ένας ή δύο υποψήφιοι που κινούνται στον πυρήνα των υποστηρικτών του Ν. Ανδρουλάκη.

Ο τελευταίος θα συνεχίσει τις περιοδείες του μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ασκώντας σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και ζητώντας επιτακτικά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

 

 https://periodista.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα