Αρχική Αθλητικά Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Χρυσό μετάλλιο η Ηλιάνα Τριανταφύλλου στο επί κοντώ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Χρυσό μετάλλιο η Ηλιάνα Τριανταφύλλου στο επί κοντώ

από ttt

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική ομάδα και για την Ηλιάνα Τριανταφύλλου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Με άλμα στα 4,05μ. βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτάει η Ελλάδα στην Ιερουσαλήμ και το δεύτερο συνολικά, μετά το χάλκινο του Γιώργου Παπαναστασίου στη σφαιροβολία.

Η άλτρια του Σάββα Κεφαλίδη έδειξε από νωρίς τις… διαθέσεις της. Πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη που δοκίμασε στα 3,60μ., 3,75μ., 3,85μ. και 3,95μ., ενώ πέρασε με τη δεύτερη τα 4,05μ. Στη συνέχεια στα 4,10μ. είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και μπόρεσε να κάνει το… γύρο του θριάμβου με την ελληνική σημαία. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Τσέχα Βίκτορι Οντρόβα με 3,95μ. και το χάλκινο πήρε η Σουηδέζα Έλα Ουντένας με 3,85μ. Στον τελικό μετείχε και η Ευγενία- Μαρία Παναγιώτου που με 3,75μ. κατέλαβε την 9η θέση. Η νεαρή είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 3,85μ.

 https://www.stivostime.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα