Αρχική Πολιτική «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»: Δεν πιστεύουν τον Μητσοτάκη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ούτε όμως και οι υπουργοί του;

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»: Δεν πιστεύουν τον Μητσοτάκη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ούτε όμως και οι υπουργοί του;

από ttt

Είναι πράγματι εντυπωσιακό: Το να μην πιστεύουν τον πρωθυπουργό η αντιπολίτευση ότι δεν θα κάνει εκλογές το φθινόπωρο ίσως να είναι και φυσιολογικό. Το να μην τον πιστεύουν όμως ούτε οι… υπουργοί του και οι βουλευτές του; Πόσο φυσιολογικό είναι;

 

-Γράφει για παράδειγμα στα χθεσινά «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος πως «κορυφαίος δεξιός, πιο κορυφαίος δεν γίνεται, πριν γίνει ο κορυφαίος ο Κυριάκος», του ζήτησε «τόσα χρόνια στο κουρμπέτι» να μην πιαστεί κορόιδο και να μην καταπίνει αμάσητα σαν τους άλλους αυτά που είπε ο Κυριάκος. «Θα τις κάνει τις εκλογές τώρα, άκου με που σου λέω. Μη βασίζεσαι σε πληροφορίες και εκτιμήσεις. Δες απλά το πρόγραμμά του. Είναι όλο προεκλογικό. Ό, τι κάνει, έχει προεκλογικό χαρακτήρα. Περιοδείες, επισκέψεις, εξαγγελίες, αποφάσεις, όλα», είπε ο κορυφαίος δεξιός, πιο κορυφαίος δεν γίνεται, πριν γίνει ο κορυφαίος ο Κυριάκος» στον Γιώργο Παπαχρήστο.

-Ο Γιάννης Πρετεντέρης στον «Βήμα», εμμέσως πλην σαφώς τον προτρέπει για πρόωρες κάλπες: «Γραμμικές εξελίξεις στην πολιτική δεν υπάρχουν. Αλλά αν απειληθεί η σταθερότητα (που λέει κι ο Μητσοτάκης) υπάρχουν οι εκλογές. Στο όνομα της σταθερότητας»!

-Βουλευτής της αντιπολίτευσης πήγε σε περιοδεία στην εκλογική του περιφέρεια στη Β΄ Αθηνών και συναντήθηκε με βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας. «Τι θες εσύ εδώ, δεν πιστεύεις τον Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνουν πρόωρες;», τη ρώτησε. «Και επειδή το είπε;» -ήταν η απάντηση!

Από τη στιγμή που δεν πιστεύουν τον Μητσοτάκη οι υπουργοί του και οι βουλευτές του, αλλά και τα φιλικά του μέσα –που εμμέσως τον προτρέπουν να μην πάρει το ρίσκο της εξάντλησης της τετραετίας- είναι φυσιολογικό να μην τον πιστεύουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να παραμένουν σε εκλογική ετοιμότητα, ετοιμότητα στην οποία είναι και το ΚΚΕ.

Η στήλη, που πιστεύει πως μόνο με ένα έκτακτο γεγονός θα «νομιμοποιηθεί» ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προκηρύξει πρόωρες κάλπες, εκτιμά πως μόνο με έναν μεγάλο ανασχηματισμό θα πείσει πως δεν μπλοφάρει δηλώνοντας πως θα εξαντλήσει την τετραετία. Θεωρεί δε πως πραγματικά το πιστεύει ο πρωθυπουργός όταν λέει πως θα εξαντλήσει την τετραετία, πλην όμως στην πολιτική υπάρχουν παράγοντες που σε κάνουν να αποκλίνεις από τον σχεδιασμό σου.

Προφανώς το κατανοεί και ο ίδιος, αφού με τις προεκλογικές του κινήσεις (κινήσεις, εξαγγελίες, υποψηφιότητες κοκ), τροφοδοτεί την αναξιοπιστία.

 https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα