Αρχική Πολιτική Τσίπρας: Αποφασισμένος να «ξεμπερδέψει» με τις τάσεις – Ακόμα και με τους προεδρικούς!

Τσίπρας: Αποφασισμένος να «ξεμπερδέψει» με τις τάσεις – Ακόμα και με τους προεδρικούς!

από ttt

Οι «προεδρικοί» έχουν σειρά μετά την «Ομπρέλα» στην Κουμουνδούρου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ξεμπερδεύει με τις τάσεις, αλλά και με τις – παραλυτικές – ισορροπίες που επικρατούν στο κόμμα του.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είχε λάβει την απόφασή του να σπάσει αυγά, ταυτόχρονα με την υιοθέτηση της πρότασης να εκλέγεται ο πρόεδρος του κόμματος από τα μέλη. Από την ημέρα δε που αποφάσισε να μπορούν να εγγραφούν νέα μέλη με δικαίωμα ψήφου ακόμα και την ημέρα της εκλογής του, είναι φανερό πως είχε επιλέξει έναν δρόμο χωρίς γυρισμό.

Η «Ομπρέλα» υπέστη μια οδυνηρή ήττα στο Συνέδριο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί και στην εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή, όπου μειώθηκαν οι δυνάμεις της πάνω από το ένα τρίτο.

Αμέσως μετά ήρθε η σειρά των «προεδρικών». Τον πρόεδρο του κόμματος φαίνεται πως εξόργισε η αντίδρασή τους και η προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν το δικαίωμά του προτείνει για γραμματέα πρόσωπο που ο ίδιος θα επέλεγε, ενώ παράλληλα διακινούνταν πληροφορίες πως στέλεχος των προεδρικών, που προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ, προωθούσε τον εαυτό του για τη συγκεκριμένη θέση.

Εκείνη τη στιγμή «ο κύβος ερρίφθη»! Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ξεμπερδέψει με όλες τις τάσεις, έστω και αν είναι πιθανό η χώρα να έχει εκλογές το φθινόπωρο! Το ερώτημα, ωστόσο, είναι πώς θα αντιδράσουν οι τάσεις, ιδίως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές.

 

 http://15minutes.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα