Αρχική Πολιτική Σκληρό ροκ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για το «χαμένο» όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου

Σκληρό ροκ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για το «χαμένο» όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου

από ttt

Σκληρό ροκ μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το παραποιημένο έγγραφο του FBI για την υπόθεση Novartis.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε στο θέμα, με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το μεσημέρι της Κυριακής.

«Δεν νοούνται σκιές σε τόσο σοβαρά θέματα»

«Καλώ τους πολιτικούς μας αντιπάλους να αναλογιστούν, ρεαλιστικά, πού οδηγούν το λαό οι τοξικές τους αντιπαραθέσεις.Τα φτηνά επικοινωνιακά τους παιχνίδια οδηγούν την πολιτική στην πλήρη απαξίωσή της. Πριονίζουν το κλαδί που κάθονται. Η πορεία μας είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια γιατί αμφισβητούμε σκοτεινούς μηχανισμούς εξουσίας, που προϋπήρχαν αλλά και που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Βλέπουν ως πραγματική απειλή την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Δεν πρόκειται να γίνουμε δικαστές αλλά και δεν θα επιτρέψουμε παρακρατικοί μηχανισμοί να κρατούν σε ομηρία την παράταξη στην νέα της αυτή εποχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει τις επόμενες ημέρες να δώσει καθαρές απαντήσεις για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Δεν νοούνται μισόλογα, δεν νοούνται σκιές σε τόσο σοβαρά θέματα που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Αν νομίζει η Δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακόψουν τη νέα αυτή πορεία με αυτά τα φτηνά παιχνίδια είναι γελασμένοι. Ήρθαμε για να είμαστε πρωταγωνιστές. Και στις επόμενες εκλογές ό,τι και να σχεδιάζουν στο παρασκήνιο, θα είναι ηττημένοι κι εμείς θα είμαστε νικητές».

«Πουλάει τρέλα ο Ανδρουλάκης»

Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. «Ζητάμε ταπεινά συγνώμη από το κύριο Ανδρουλάκη που στη προσπάθειά μας να ανακόψουμε τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παραποιήσαμε δημόσια έγγραφα και εξαφανίσαμε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου από τα επίσημα έγγραφα του FBI που αναφέρονται στις μίζες της Novartis», ανέφερε σκωπτικά. «Κάποια στιγμή όμως πρέπει να κατανοήσει ότι σε τόσο σοβαρά ζητήματα το να μη παίρνεις θέση και να πουλάς τρέλα, δεν αποτελεί πάντα ασφαλή διέξοδο».

«Δεν κατανοούμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται»

Στον Νάσο Ηλιόπουλο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη Δημήτρης Μάντζιος. «Αντιπαρερχόμαστε τη φρασεολογία του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που παραπέμπει ευθέως στον επί χρόνια πολιτικό τους συνεταίρο, Πάνο Καμμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του και τόνισε: «Θα τα πούμε ακόμη μία φορά κι ελπίζουμε να μη μένει και ο κ. Ηλιόπουλος «άγρυπνος», ώστε να μπορεί να τα κατανοήσει πλήρως: Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει καταθέσει στη Βουλή το επίμαχο έγγραφο, στην πλήρη μετάφρασή του και έχει ληφθεί υπόψη από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2020. Προκαλεί εντύπωση γιατί αυτό το αποκρύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που δημοσίευμα της «Αυγής» εκείνης της εποχής κάνει αναφορά στο επίμαχο έγγραφο κατά την πλήρη μετάφραση του. Επαναλαμβάνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα δεχθεί καμία σκιά. Δεν κατανοούμε, μάλιστα, γιατί ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει καθαρά τι συνέβη με τη φερόμενη παραποίηση του εγγράφου».

Τον πρότεινε για μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε τον Ανδρέα Λοβέρδο για μέλος του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας προφανώς ότι δεν υπάρχει θέμα με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο. 

 

 https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα