Αρχική Κοινωνικά Π.Ε Σερρών : Επεμβάσεις καθαρισμού και ενίσχυσης αναχωμάτων των χειμάρρων του Δήμου Σερρών

Π.Ε Σερρών : Επεμβάσεις καθαρισμού και ενίσχυσης αναχωμάτων των χειμάρρων του Δήμου Σερρών

από ttt
Σύμβαση με τίτλο «Επεμβάσεις καθαρισμού και ενίσχυσης αναχωμάτων των χειμάρρων του Δήμου Σερρών εντός κατοικημένων περιοχών», προϋπολογισμού 512.500.00 ευρώ, υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, στο Διοικητήριο, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και των εκπροσώπων της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας.
Σύμφωνα με την σύμβαση του έργου, θα γίνουν εργασίες καθαρισμού των τεχνικών (γέφυρες, κιβώτια, κ.α.) από εμπόδια (μπάζα, απορρίμματα κ.α.), απομάκρυνση των φερτών υλικών και εκβάθυνση των χειμάρρων που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές στα όρια του Δήμου Σερρών και παρουσιάζουν έντονο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.
Επίσης, οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αναχωμάτων από παράνομες αμμοληψίες ή έντονη διάβρωση, μεγάλη απώλεια υλικού και κίνδυνο κατάρρευσής τους σε μεγάλες πλημμυρικές παροχές. Οι ανωτέρω εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα τμήματα των χειμάρρων που διαπερνούν και επηρεάζουν την αντιπλημμυρική θωράκιση των κατοικημένων περιοχών του Δήμου Σερρών και συγκεκριμένα στους χειμάρρους Αγίων Αναργύρων, Αγίου Γεωργίου, Ανατολικού και Δυτικού Λευκώνα, Χριστός και σε όποιον άλλο χείμαρρο κριθεί ότι χρήζει επεμβάσεων και ανήκει στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Σερρών.
 
  

Σχετικά Άρθρα