Αρχική Πολιτική Ο «αριστερός ρεαλισμός» και η πρόταση στελεχών της «Ομπρέλας» για Τσακαλώτο

Ο «αριστερός ρεαλισμός» και η πρόταση στελεχών της «Ομπρέλας» για Τσακαλώτο

από ttt

Ενδιαφέρον το παρασκήνιο της πρώτης

συνεδρίασης της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, στα γραφεία μάλιστα της ΔΗΜΑΡ (Αγίου Κωνσταντίνου), καθώς η Κουμουνδούρου δεν έχει τόσο μεγάλη αίθουσα.

 

Τρία στελέχη της «Ομπρέλας», οι Νίκος Φίλης, Αννέτα Καββαδία και Πάνος Λάμπρου (και οι τρεις εκλέχτηκανενώ δεν περιλαμβάνονταν στην πρόταση του προέδρου του κόμματος) ζήτησαν στο νέο Εκτελεστικό Γραφείο, να περιλαμβάνεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λόγω του ειδικού πολιτικού βάρους που κατέχει, αλλά –προφανώς- και για να εκπροσωπείται και η «Ομπρέλα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, επέμενε στην πρότασή του, το Εκτελεστικό Γραφείο να απαρτίζουν εκτός από εκείνους που θεσμικά συμμετέχουν σε αυτό ( η Γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής Γιώργος Βασιλειάδης, η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, ο εκπρόσωπος Τύπου ο Νάσος Ηλιόπουλος, που όπως όλα δείχνουν παραμένει στη θέση του, και τρεις γυναίκες: Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Το Εκτελεστικό Γραφείο ενέχει το ρόλο του «πρωινού» καφέ και θα συνέρχεται σε καθημερινή σχεδόν βάση, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν πως ατύπως η σύνθεσή του θα διευρυνθεί το επόμενο διάστημα με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ένας εκ των οποίων είναι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ θα συμμετέχει και ο κάθε φορά αρμόδιος τομεάρχης για το θέμα που συζητείται.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι Παύλος Πολάκης και Χρήστος Σπίρτζης, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης έθεσαν και το θέμα της επαναφοράς σε δημόσιο έλεγχο μιας συστημικής τράπεζας, καθώς και την αντιμετώπιση του προβλήματος με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, να απάντησε, πως είναι σωστός ο προβληματισμός, αλλά αυτή τη φορά (εν αντιθέσει προφανώς με το 2015) θα πρέπει να επικρατήσει «αριστερός ρεαλισμός». Και πως ότι υιοθετηθεί θα πρέπει να περνά από το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 https://www.ieidiseis.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα