Αρχική Εθνικά Θέματα ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

από ttt
Μέρα που είναι να τα πούμε με δυο λόγια, ούτε με διόμισυ. Μια ιστορία παλιά, πολύ παλιά, όμως να, που μας ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα. Επειδή κοντά στα χωράφια μας και στις θάλασσες μας βρέθηκε γείτονας κακός, κι όχι μόνο, είναι και πιο μεγάλος ο κερατάς. Και δεν κάθεται ήσυχα, με το στόμα ανοιχτό είναι να δαγκάσει, να αρπάξει…

Ο σουλτάνος ο Μεχμέτ Β΄ ο Πορθητής ήταν ένα 20χρονο παλληκάρι, εξαιρετικά προικισμένο και με φιλοδοξίες πιο υψηλές από το μπόι του. Ήθελε να γίνει η συνέχεια της Ρώμης. Πήρε τελικά την Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν κατάφερε να πατήσει την Ευρώπη.

– Το Βυζάντιο ήταν Ελλάδα. 
– Καμία σχέση με Ελλάδα το Βυζάντιο. 
Απόψεις. Οι διαφορετικές απόψεις θα συνεχίσουν να παίζουν μπάλα ακόμα κι αν αύριο εξαφανιστεί η Ελλάδα. Οι Έλληνες, δηλαδή. Η Ελλάδα είναι αθάνατη. Ο ελληνισμός δεν πεθαίνει.

Η Ρώμη είναι η συνέχεια της Ελλάδος. Η Ρώμη, κι αυτή ήταν η μαγκιά της, ανεγνώρισε το φως της Ελλάδος. Πράγματι, η Ρώμη αποδέχθηκε να ”κατακτηθεί” πολιτιστικά από την κατακτημένη Ελλάδα. Και μετά την Ρώμη γεννήθηκε η Ευρώπη, καθαρό γέννημα της Ελλάδος.

Το Βυζάντιο είναι Ελλάδα. Το Βυζάντιο δεν είναι Ελλάδα. Ποιο από τα δυο είναι το σωστό; Η Ελλάδα, οι Έλληνες πλήρωσαν την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, που συνέβη το 1453, σα σήμερα 29 Μαϊου Σε αντίθεση με όλη την Δυτική Ευρώπη, οι Έλληνες είναι οι μόνοι, που για 400 χρόνια έμειναν πίσω, βυθισμένοι στο δικό τους μεσαίωνα.

 
  

Σχετικά Άρθρα