Αρχική Διεθνή Νέα επίθεση Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, για τα μάτια της… «Μακεδονίας»!

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, για τα μάτια της… «Μακεδονίας»!

από ttt

Μας κατηγορεί ότι «η Ελλάδα ζητούσε από τη Μακεδονία να αλλάξει το όνομά της»!

 

Ευκαιρία για νέα επίθεση στην Ελλάδα βρήκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΤουρκίαςΜεβλούτ Τσαβούσογλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρουμανίας και της Πολωνίας, στην Άγκυρα, με αφορμή το «όχι» της γείτονα χώρας στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Έτσι λοιπόν ο Τσαβούσογλου, ακολουθώντας την πολιτική Ερντογάν, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η… «Μακεδονία» -όπως προκλητικά την αποκάλεσε- επιχειρώντας να δικαιολογήσει την άρνηση της Τουρκίας στις δυο σκανδιναβικές χώρες.

«Πόσα χρόνια διήρκησε η ενταξιακή διαδικασία της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ; Διήρκησε 11 χρόνια. Γιατί διήρκησε 11 χρόνια; Διότι η Ελλάδα ζητούσε από τη Μακεδονία να αλλάξει το όνομά της. Έγινε λοιπόν Βόρεια Μακεδονία και μετά μπόρεσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Και διήρκεσε αυτό 11 χρόνια, ενώ εμείς δεν ζητάμε από καμία χώρα να αλλάξει το όνομά της», υποστήριξε o Toύρκος ΥΠΕΞ, που μετατράπηκε σε αυτόκλητος συνήγορος των Σκοπίων, για ευνόητους φυσικά λόγους.

Και συνεχίζοντας το ίδιο προκλητικά: «Αυτή τη στιγμή κάποιες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέτουν όρους προς τη Βόρεια Μακεδονία, και μάλιστα όχι για την είσοδο των Μακεδόνων στην ΕΕ, αλλά για ορισμό ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων, οι οποίοι πραγματικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες, καθώς μεταξύ αυτών υπάρχουν φίλες και γειτονικές χώρες. Οι δικές μας αξιώσεις είναι απόλυτα διαφανείς και ξεκάθαρες».

 https://www.newsbreak.gr

 

 
  

Σχετικά Άρθρα