Αρχική Κοινωνικά ΜεΡΑ25 Σερρών : Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια μεγάλη κινητοποίηση

ΜεΡΑ25 Σερρών : Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια μεγάλη κινητοποίηση

από ttt

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της Εργατικής Τάξης που παλεύει, σε όλη την ιστορική της διαδρομή, για να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να απαλείψει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την εφαρμογή των αντεργατικών της πολιτικών και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με τους χιλιάδες νεκρούς συμπολίτες μας και τα εκατομμύρια κρούσματα, η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία, καταρρέουν εξαιτίας της έλλειψης μόνιμων προσλήψεων και της μείωσης κρατικής χρηματοδότησης προς όφελος των ιδιωτών, ενώ το ξεπούλημα δημόσιων αγαθών, δημόσιων χώρων αλλά και η καταστροφή του περιβάλλοντος καλά κρατούν προς όφελος της «ανάπτυξης» των ολίγων. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή το νόμο Χατζηδάκη, που πλήττει βάναυσα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς και το νόμο ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ, με τον οποίο ξεπουλάει την ακίνητη περιουσία του, αφού παρέδωσε πρώτα την επικουρική ασφάλιση και τις εισφορές των εργαζόμενων στους ιδιώτες και στον τζόγο. Στην ίδια κατεύθυνση, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου, και ο πρόσφατος νόμος ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου λεηλατούνται τα αποθεματικά των εργαζομένων που προορίζονται για στεγαστική πολιτική, ξεπουλιέται η ακίνητη περιουσία του, ποινικοποιείται η ανεργία και τιμωρούνται και διαγράφονται από τα Μητρώα ΟΑΕΔ και το επίδομα οι άνεργοι/ες που θα αρνηθούν τρεις φορές θέσεις που θα τους προσφέρει ο Οργανισμός.

Η επισιτιστική κρίση είναι εδώ και η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και το λαό σαν «φάρμακο» στην ακρίβεια, που έχει πιάσει στρατόσφαιρα και κατατρώει τα εναπομείναντα εισοδήματά τους, βυθίζοντάς τους στην ανέχεια και την ενεργειακή φτώχεια: το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα καύσιμα, το ψωμί και βασικά είδη διαβίωσης μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας. Την ίδια ώρα, οι μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους, ενισχύουν την κερδοσκοπία τους ενώ η κυβέρνηση τους παρακολουθεί υποσχόμενη «έλεγχο» και «τιμωρία» των υπευθύνων με… τουφεκιές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει ενεργά τη χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποστέλλοντας όπλα, παραχωρώντας τις Βάσεις που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και αγοράζοντας αεροπλάνα και νέα οπλικά συστήματα, εξελίξεις που θέτουν στην «πρώτη γραμμή» του κινδύνου τη χώρα μας και το λαό.

Το «επιτελικό κράτος» και η αντιλαϊκή, ακραία νεοφιλελεύθερη εφαρμοζόμενη πολιτική, που περιλαμβάνει μόνο στήριξη του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση.

Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια μεγάλη κινητοποίηση, για ένα συντονισμένο, οργανωμένο και διαρκή αγώνα των εργαζομένων και του λαού, που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα για να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική. Οφείλουμε να σηκώσουμε τον πήχη των απαιτήσεων μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τα αυτονόητα.

ΜέΡΑ25 Σερρών.

 
  

Σχετικά Άρθρα