Αρχική Παραπολιτικά Αντώνης Σαμαράς: Κεντροδεξιά χωρίς την Δεξιά, δεν υπάρχει.

Αντώνης Σαμαράς: Κεντροδεξιά χωρίς την Δεξιά, δεν υπάρχει.

από an

ΕΠΙΛΟΓΗ   ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ   APOLITIC

 Αντώνης  Σαμαράς: Κεντροδεξιά  χωρίς  την  Δεξιά, δεν υπάρχει.            

Η Ελλάδα,  δεν  θα  επιτρέψει  ΄΄Πρέσπες  του  Αιγαίου΄΄.
 
Σκληρή  κριτική  στην  ΕΕ  για  την  ενέργεια.
 

 

ΠΗΓΗ : THE  PRESIDENT.GR

 Ο πρώην πρωθυπουργός  κ. Αντώνης Σαμαράς στο 14 Συνέδριο της Νέας  Δημοκρατίας,υπενθύμισε  προς τους ΄΄κομματικούς ναυτιλομένους΄΄, το ΄΄ αποτύπωμα΄΄της ιδεολογικής, πολιτικής και οικονομικής  του  φιλοσοφίας…


A. Σ. : “Ήρθα  να  σας  μιλήσω για την πατρίδα μας. Για κάποιους, ίσως, αυτό  δεν είναι  πολιτικά  ορθό.

Αλλά  εγώ  δεν  είμαι υπέρ της  λεγόμενης  πολιτικής  ορθότητας, αλλά  υπέρ  της πολιτικής  αλήθειας”.

Ασκώντας σκληρή κριτική, στην ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, επισημαίνοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη  κρίσιμων αποφάσεων,επιτέθηκε ταυτόχρονα κατά “του λόμπι του κατευνασμού”,το οποίο όπως είπε, ζητά από την Ελλάδα κινήσεις κατευνασμού της Τουρκίας και όχι διεκδίκηση των δικαιωμάτων,που  απορρέουν από  το Διεθνές  Δίκαιο.

Α.Σ.: ΄΄Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο  να  προωθήσει την ανάδειξη των υδρογονανθράκων ως  σωτήρια  λύση.

Αλλά πρέπει να διεκδικήσει τα κυριαρχικά  της  δικαιώματα, όπως προβλέπεται από το Διεθνές  Δίκαιο, και να δρομολογήσει συμμαχίες  που  θα ανατρέψουν τα τουρκικά  τετελεσμένα΄΄ .

Ο κ.Σαμαράς ασκώντας κριτική κατά της Ευρωπαϊκής πολιτικής στο ενεργειακό  ζήτημα ,είπε ότι  η ΕΕ  βρέθηκε χωρίς τερματικούς σταθμούς και  αγωγούς όταν προέκυψε  η κρίση.

 Μίλησε για καιρούς βίαιων  ανατροπών  στην Ευρώπη,για κατάτμηση της γνώσης στην Παιδεία,ενώ επεσήμανε την απουσία ρευμάτων σύγχρονης   Σκέψης,που να εμπλουτίζουν έτι περαιτέρω,τα μονοπάτια του Πολιτισμού…

Εκτίμησε ότι η ποιότητα  ζωής είναι προνομιακή μόνο για λίγους και  ανυπόφορη για τους πολλούς, ενώ η ακρίβεια, η προσφορά  στέγης  και η ασφάλεια  των  πολιτών αποτελούν σημαντικά προβλήματα της  καθημερινότητας.Τόνισε  επίσης, ότι  είναι  άλλο πράγμα να γίνει  η Ελλάδα  κόμβος εφοδιασμού από τρίτες  χώρες, και άλλο και  πολύ  πιο  σημαντικό  να  παράγει η Ελλάδα  υδρογονάνθρακες και να εφοδιάζει την  Ευρώπη.

Χαρακτήρισε σωστές κινήσεις την αγορά αεροσκαφών και πλοίων και κυρίως την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και συμπλήρωσε:΄΄Θυμίζω ότι υπάρχει στην Ελλάδα το λόμπι του κατευνασμού  που διείσδυσε σε όλα τα κόμματα.

 Διαφώνησα  με  τις  διερευνητικές εντολές,εκτιμώντας ότι ενώ ο Ερντογάν θα κλιμακώνει τις προκλήσεις του δεν θα του επιβληθούν κυρώσεις,  γιατί  δεν  μπορούν  να επιβληθούν  κυρώσεις, όταν υπάρχει εν  εξελίξει  διάλογος.

Σχετικά με το ιδεολογικό  σημείο  αναφοράς  του κόμματος, ο κ. Σαμαράς  ανέφερε ότι η ΝΔ  δεν μπορεί να γίνει ένα  κόμμα  που ιδεολογικά  να  εκφράζει τους πάντες: ΄΄Ανοιχτή αγκαλιά σε όλους,αλλά να ξέρουμε τι  εκφράζουν οι  ιδέες  μας. Κεντροδεξιά  χωρίς  Δεξιά  δεν υπάρχει. Και  στα  Δεξιά δεν χωράει  η  Ακροδεξιά.΄΄

Υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα   ότι στη  Γαλλία, ο κεντρώος Μακρόν μετατοπίστηκε στα δεξιά και ότι οι θέσεις του,για ασφάλεια  και μεταναστευτικό, θα προκαλούσαν  εγκεφαλικά στους,θιασώτες  της  πολιτικής   ορθότητας.

 Τέλος,εστίασε την κριτική  του κατά  του  ΣΥΡΙΖΑ για την θέσπιση της απλής  αναλογικής, η οποία όπως είπε, οδηγεί σε ακυβερνησία ή σε εξαρτημένες κυβερνήσεις.

Αναφερόμενος δε, στην άθλια,όπως τόνισε,συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι…

Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει νέες συμφωνίες  για΄΄Πρέσπες του Αιγαίου΄΄, και πως είναι εθνικά αδιανόητη μια επιστροφή  του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…

Μια επανεκλογή κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να ήταν  μόνο,η,κατα  Μάρξ,΄΄Επανάληψη  της  Τραγωδίας  ως  Φάρσα΄΄, επεσήμανε   ο   πρώην  Πρωθυπουργός…

  ΥΓ: Ολόκληρη  η  ομιλία  του  πρώην  Πρωθυπουργού  κ. Αντώνη  Σαμαρά,  στο  The  President.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα