Αρχική Πολιτική Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τι να μην ξεχάσει να συζητήσει

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τι να μην ξεχάσει να συζητήσει

από ttt

Δεν χωρά αμφιβολία πως το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ιστορικό εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας κατορθώσει να αλλάξει το κόμμα και να θέσει τους στόχους και τον οδικό χάρτη της πολιτικής αλλαγής.

 

Η στήλη θα αναφέρει σήμερα ορισμένα μόνο θέματα που δεν πρέπει να μην συζητηθούν στο Συνέδριο – αφού δεν συζητήθηκαν προσυνεδριακά – αν και δεν έχει και πολλές ελπίδες για αυτό.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ: Ανεξαρτήτως τι λέγεται, οι τάσεις, κατά τη γνώμη του γράφοντος, αποτελούν πλέον πληγή για την Κουμουνδούρου. Δεν πρόκειται για τάσεις παραγωγής ιδεών και πολιτικής, αλλά για τάσεις νομής της εξουσίας. Ουσιαστικά πρόκειται για κόμματα μέσα στο κόμμα, που εμποδίζουν την εσωτερική δημοκρατία και τη συλλογική λειτουργία. Από τη στιγμή που δεν θέλουν οι τάσεις να μετατραπούν σε πραγματικά ρεύματα ιδεών, αποτελούν «καρκίνωμα» για την Κουμουνδούρου. Πολλοί θα πουν πως η στήλη είναι σκληρή και άδικη με αξιόλογα πρόσωπα που ηγούνται ή ανήκουν στις τάσεις της Κουμουνδούρου, οι ίδιοι όμως αδικούν τον εαυτό τους και τον υποβαθμίζουν με τον ρόλο που του επιφυλάσσουν στην πολιτική! (Ένα παράδειγμα: Μπορεί ένας να εκλεγεί στη Κεντρική Επιτροπή, αν δεν τον βάλει στη λίστα της μια τάση;)

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους που κάθε φορά βάζει –και σωστά- η Κουμουνδούρου είναι η αναβάθμιση της συμμετοχής και εκπροσώπησης των δυνάμεών της στο μαζικό κίνημα! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μοιάζει σήμερα με το γαλατικό χωριό, όπου το «μαγικό φίλτρο» είναι η προσωπικότητα του ηγέτη του: Κλεισμένος στην Κουμουνδούρου και, τουλάχιστον, χωρίς ισχυρή εκπροσώπηση σε θεσμούς όπως η Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τα συνδικάτα, η νεολαία κοκ! Πρόσφατα, ο ίδιος ο πρόεδρός του έθεσε ως στόχο οι δυνάμεις που στηρίζει το κόμμα του να είναι πρώτη δύναμη στη ΓΣΕΕ. Μεταξύ των αποτελεσμάτων που είδαμε τελευταία, είδαμε πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλους συνδικαλιστικούς χώρους! Πτώση είδαμε, επίσης, να σημειώνει και στο χώρο των υγειονομικών, παρότι τα δυο χρόνια της πανδημίας έφεραν τον κλάδο στο επίκεντρο: η Κουμουνδούρου όχι απλώς δεν αύξησε τις δυνάμεις της, αλλά έπεσε τόσο στην ΕΙΝΑΠ, όσο και στην ΟΙΕΝΓΕ! (Προφανώς οι δυο γραμμές με Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, δεν άφησαν και πολύ χρόνο για ενασχόληση με το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ να σημειώσουμε πως ακόμα περιμένουμε την «Μαύρη Βίβλο» της πανδημίας για τα δυο χρόνια της κυβέρνησης, όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος και πρώην υπουργός Υγείας!). Α και κάτι ακόμα: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολείπεται κατά πολύ του κυβερνώντος κόμματος στους συνταξιούχους: Τόσα κεντρικά του στελέχη βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, γιατί κάποια δεν χρεώνονται κάποια εξ αυτών την ευθύνη του συγκεκριμένου χώρου;

ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ: Υπάρχουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκπλήσσουν πόσο γρήγορα υιοθέτησαν κακές συνήθειες του παλαιού πολιτικού συστήματος: Πώς θα ξαναβγούν οι ίδιοι βουλευτές, πώς θα διατηρηθεί ως έχει η ιεραρχία στην οποία τα ίδια συμμετέχουν κοκ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ: Η μεγάλη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νεολαία-είναι οι ηλικίες που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πρώτο κόμμα, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις. Θεωρούν ικανοποιητική στην Κουμουνδούρου την αντιστοίχιση της κομματικής νεολαίας με τις δυνάμεις στον ευρύτερο χώρο των νέων; Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε ένα θαυμάσιο πρόγραμμα για τη νέα γενιά. Έκτοτε δεν θυμόμαστε να… επικοινωνήθηκε: Η κυβέρνηση, μάλιστα, επιχειρεί να αντιγράψει σημεία του, όπως πχ γα το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας των νέων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του μοιάζει να το ξέχασαν!

Για να δούμε, θα συζητήσει αυτά και άλλα καυτά θέματα το επικείμενο Συνέδριο, που επαναλαμβάνουμε πως έχει όλες τις προϋποθέσεις και το μεγάλο κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να αποτελέσει το εφαλτήριο για την πολιτική αλλαγή στις επόμενες εκλογές. 

 

 https://www.ieidiseis.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα