Αρχική Διεθνή Στα ρωσικά πολεμικά πλοία απαγορεύτηκε η έξοδος από τον κόλπο της Σεβαστούπολης

Στα ρωσικά πολεμικά πλοία απαγορεύτηκε η έξοδος από τον κόλπο της Σεβαστούπολης

από an

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται κλεισμένος στο λιμάνι της κατεχόμενης Σεβαστούπολης και δεν ήταν πλέον σε θέση να σχεδιάσει επιθετικές και αποβατικές επιχειρήσεις, γράφει ουκρανικό δημοσίευμα.

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γκερασένκο  ανακοίνωσε αυτή την πληροφορία επικαλούμενος στοιχεία πληροφοριών.

«Πηγές πληροφοριών αναφέρουν ότι η διοίκηση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απαγόρευσε την έξοδο των πλοίων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού από τον κόλπο της Σεβαστούπολης μέχρι να διαπιστωθεί η πραγματική αιτία βύθισης της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πυραυλικού καταδρομικού Moskva της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν βρέθηκαν μέθοδοι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ουκρανικών αντιπλοϊκών πυραύλων. 

«Ο ρωσικός στόλος βρίσκεται στην πραγματικότητα κλειστός στο λιμάνι της προσωρινά κατεχόμενης Σεβαστούπολης και δεν είναι πλέον σε θέση να σχεδιάσει επιθετικές και αποβιβαστικές επιχειρήσεις στα ουκρανικά χωρικά ύδατα λόγω του κινδύνου απώλειας άλλων πλοίων», είπε ο Γκερασένκο.

sprotyv.info

 https://www.echedoros-a.gr

 

 
  

Σχετικά Άρθρα