Αρχική Πολιτική Εργατικο κεντρο Σερρών : Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργια της Πρωτομαγιας

Εργατικο κεντρο Σερρών : Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργια της Πρωτομαγιας

από ttt

Κάλεσμα συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σερρών. Ανησυχητικές κρίνονται οι εξελίξεις για τους εργαζόμενους και προβάλλεται ως επιβεβλημένη μια παγκόσμια πρωτοβουλία για ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία  

 

  «Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουμε υποστεί τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης» σημειώνεται από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών.

 Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σερρών καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 1 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο.

    Η Πρωτομαγιά του 2022 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις με υψηλό πληθωρισμό, αύξηση των τιμών βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού κόστους.

   Η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο σύγχρονος κόσμος πρέπει να δράσει τώρα με μια πολυμερή πρωτοβουλία για ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

   Η επιδίωξη της ειρήνης και της δημοκρατίας είναι θεμελιώδης αξία του συνδικαλιστικού κινήματος και απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ασφάλειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

   Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουμε υποστεί τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης και έχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί και μέσα στα συνδικάτα για σεβασμό της αξίας και της αξιοπρέπειας μας, των εργατικών, των κοινωνικών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, υγεία και ασφάλεια.

   Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό, στην ακρίβεια.

   Απαιτούμε –Διεκδικούμε:

  • Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.
  • Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751ερώ, ρύθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
  • Συλλογικές διαπραγματεύσεις
  • Την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας.
  • Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού.
  • Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η  ΜΑΗ και ώρα 11:00 π.μ.

proodos.gr 

 
  

Σχετικά Άρθρα