Αρχική Κοινωνικά Σύριζα Σερρών : Συμπαράσταση σε επιζώσα ομαδικού βιασμού

Σύριζα Σερρών : Συμπαράσταση σε επιζώσα ομαδικού βιασμού

από ttt

Κλιμάκιο της Θεματικής Επιτροπής Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών συμμετείχε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην επιζώσα ομαδικού βιασμού, στα Δικαστήρια, όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών. 

 Καμία πράξη βιασμού και κακοποίησης  εις βάρος των γυναικών δεν επιτρέπεται να μένει στο σκοτάδι, ούτε να ακολουθείται από προσπάθεια ενοχοποίησης του θύματος και ξεπλύματος του δράστη,  ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική ισχύ ή την πολιτική του επιρροή. Η ανεπάρκεια και η δυσκινησία των αρμόδιων υπηρεσιών, η απουσία στήριξης και προστασίας του θύματος πολύ συχνά στέκονται εμπόδιο στη διαλεύκανση της υπόθεσης και σε μεγάλο βαθμό αποτρέπουν τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων στη χώρα μας να τις καταγγείλουν. Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο, με τη συνέργεια πολλών ΜΜΕ σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις και την επικράτηση, κάποιες φορές, έμφυλων στερεοτύπων κατά την απονομή δικαιοσύνης,  τελικά λειτουργεί υπέρ των δραστών και διαιωνίζει την κουλτούρα της βίας.

 Είναι απολύτως αναγκαίο, όπως αποδείχθηκε και από την υπόθεση της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες ώστε τα θύματα να έχουν 24ωρη πρόσβαση σε ψυχολογική και νομική υποστήριξη, σε ιατροδικαστή/ρια, αλλά και σε κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να διενεργούνται όλες οι επιπλέον συναφείς εξετάσεις.

  Και είναι εξ ίσου αναγκαίο να έχουν όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή οι  κινηματικές δράσεις, όταν μάλιστα οργανώνονται, όπως η χθεσινή, με πρωτοβουλία ομάδων νεαρών γυναικών, ώστε να εμπεδωθούν στην κοινωνική συνείδηση η ισότητα των φύλων και το αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών να ορίζουν το σώμα τους.

                                 

Σέρρες 01/03/2022

 

Για τη ΘΕ Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου

 της Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 
  

Σχετικά Άρθρα