Αρχική Κοινωνικά Σέρρες : Σύσκεψη για για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων.

Σέρρες : Σύσκεψη για για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων.

από ttt

Στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στις 12 η ενημέρωση των Δημάρχων του Νομού Σερρών για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων.

 

Ο κύριος Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε τους Δήμους για τη συνεργασία τους στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Οργανικών Αποβλήτων.

Ο Δήμαρχος Σερρών, κύριος Χρυσάφης, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα στοίχημα για όλους τους εμπλεκόμενους καθώς το περιβάλλον μας αφορά όλους και ειδικά το πώς αντιλαμβανόμαστε τη διαχείριση των οργανικών, ενώ εστίασε στην ανάγκη τακτικότερων συναντήσεων μεταξύ των αντιπροσώπων των Δήμων , ώστε να υπάρξει διάδραση ως προς τα θέματα που απασχολούν τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Σιντικής επεσήμανε την διαφορετικότητα ανάμεσα στους αστικούς και τους αγροτικούς Δήμους καθώς στους τελευταίους τα βιοαπόβλητα χρησιμοποιούνται για τα οικόσιτα ζώα. Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε ότι μέσα σε δύο μήνες θα εφοδιαστούν οι Δήμοι με τους καφέ κάδους και τόνισε ότι ο Νομός Σερρών έχει αναπτύξει ήδη ένα δίκτυο περιβαλλοντικής συνείδησης και προστασίας του περιβάλλοντος με ανταποδοτικά οφέλη, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί ακόμα να κοστολογηθεί με ακρίβεια η νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

Αντίστοιχα ο κος Γεράνης δήλωσε ότι η προμήθεια κάδων και απορριμματοφόρων θα μοιραστεί σε όλους τους Δήμους από προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά πως το σημαντικό είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες. Αναφορικά με το κόστος διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων από τους Δήμους ο Δήμαρχος Σιντικής ανέφρε ότι παρά το γεγονός πως προέχει η προστασία του περιβάλλοντος, εντούτοις θα υπάρξει επιπλέον κόστος για το Δήμο, αλλά καθώς τα πρόστιμα είναι τσουχτερά οφείλουν όλοι οι Δήμοι και οι πολίτες να συμμορφωθούν. Όσο για την τοποθέτηση των κάδων θα προηγηθούν οι αστικές περιοχές και θα ακολουθήσουν οι αγροτικές, ανάλογα πάντα με τις μελέτες και τη ροή των αποβλήτων.

Αντίστοιχα ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, αναφέρθηκε και αυτός στο επιπλέον κόστος για τους Δήμους και τους δημότες και δεσμεύτηκε να το απορροφήσει ο Δήμος προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Χρήστος Κατσαρός

 

 https://epiloges.tv

 
  

Σχετικά Άρθρα