Αρχική Κοινωνικά Σέρρες : Εκδήλωση Παρουσίασης και καταγραφής των τοπικών προϊόντων

Σέρρες : Εκδήλωση Παρουσίασης και καταγραφής των τοπικών προϊόντων

από ttt

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Δήμου Σερρών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «ADRI-LINK – Δίκτυο ερμηνείας τοπίου Αδριατικής” (ακρωνύμιο: ADRILINK), του Προγράμματος Interreg V-Β Πρόγραμμα Αδριατικής – Ιονίου – ADRION 2014 -2020’’, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, πρόκειται να διοργανώσει το 3ο Τοπικό Θεματικό Εργαστήριο Τουρισμού ( Workshop ), την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 16:00μ.μ στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Elpida Resort &Spa Hotel στις Σέρρες .
Το θέμα του 3ου Τοπικού Εργαστηρίου ( Workshop ) θα είναι η «Παρουσίαση και καταγραφή των τοπικών προϊόντων και συνταγών της τοπικής γαστρονομίας» με τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της Σερραϊκής γης.
Ο στόχος του Τοπικού Εργαστηρίου ( Workshop ) είναι να αποτελέσει για τους παραγωγούς, επιχειρηματίες, chef, σπουδαστές του τουριστικού κλάδου και φορείς, μια μοναδική και γόνιμη εμπειρία συνάντησης και γνωριμίας, όπου θα προβληθούν τόσο οι ίδιοι οι παραγωγοί όσο και τα τοπικά τους προϊόντα, προκειμένου να δημιουργηθούν σχέσεις συνεργασίας και να αναδειχθεί η γαστρονομία των Σερρών.

Επιπλέον, στόχος είναι να γίνει καταγραφή των τοπικών προϊόντων και συνταγών ώστε να μπορούν οι τουρίστες να ενημερωθούν για το που μπορούν να τα προμηθευτούν και επιπλέον που μπορούν να γευτούν τοπικές συνταγές, ώστε να αποκτήσει ο τουρισμός την προστιθέμενη αξία που του αξίζει, διασυνδέοντας τους με τα προϊόντα και τους ίδιους τους παραγωγούς, σε επιλεγμένες γαστροτουριστικές διαδρομές.
Οι θεματικές της εκδήλωσης θα περιλαμβάνουν τα κάτωθι :

 

 πάνελ του «Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Σερρών», της «Ένωσης Ξενοδόχων Σερρών» και του «Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού, του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΔΙΠΑΕ» όπου θα αναφερθούν στην σημασία της χρησιμοποίησης των τοπικών προϊόντων και συνταγών στην γαστρονομία των επιχειρήσεων των Σερρών.

 πάνελ τοπικών παραγωγών και επιχειρηματιών από κάθε Δήμο των Σερρών, οι οποίοι θα έχουν στην διάθεση τους 15 λεπτά να παρουσιάσουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα προϊόντα τους. Επιπλέον, θα έχουν στην διάθεση τους 2 μεγάλες ροτόντες στις οποίες θα εκθέσουν αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτών συνοδευόμενα από προωθητικό υλικό.

 πάνελ της «Ένωσης Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών» όπου θα παρουσιάσει την προώθηση της τοπικής κουζίνας στους χώρους εστίασης και πώς η γαστρονομία αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία.

 ο chef και καθηγητής γαστρονομίας κ. Παλησίδης Γεώργιος θα παρουσιάσει ενδιαφέρουσες πρακτικές προώθησης των τοπικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας σε πόλεις της Ευρώπης και πώς μπορούν οι Σέρρες να προσελκύσουν τουρίστες μέσω της γαστρονομίας, αποκτώντας ισχυρή γαστρονομική ταυτότητα του τουριστικού προορισμού.

σπουδαστές από τα ΙΕΚ Σερρών, Σιδηροκάστρου και Ν. Ζίχνης θα έχουν στην διάθεση τους από 1 μεγάλη ροτόντα όπου θα παρουσιάσουν γευστικές δημιουργίες με τοπικά προϊόντα, βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές

σπουδαστές από το ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Σερρών θα έχουν στην διάθεση τους από 1 μεγάλη ροτόντα όπου θα παρουσιάσουν γευστικές δημιουργίες με τοπικά προϊόντα, βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές.
Στο workshop, θα συμμετέχουν οι κάτωθι φορείς :

Δήμοι των Σερρών

 Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών

 Επαγγελματίες του πολιτισμού και του τουρισμού

 Καθηγητές και σπουδαστές των Δημόσιων Ιδρυμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης

 Καθηγητές και σπουδαστές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού, του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΔΙΠΑΕ

 Καθηγητές και σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Σερρών

Κέντρα γαστρονομίας, εστιατόρια, ταβέρνες

 Οινοποιεία

 Εργαστήρια παραγωγής τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων

Καταστήματα εμπορίας παραδοσιακών τοπικών προϊόντων

 Συνεταιρισμοί

Αγροκτήματα

Καταλύματα
προκειμένου να συγκεντρωθούν ιδέες, απόψεις και προτάσεις που θα αναδείξουν τις Σέρρες σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο κ. Αραπάκης Γεώργιος, υπεύθυνος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Σερρών.
Τεχνικός Σύμβουλος Υλοποίησης : Υπηρεσίες Οικονομικών Συμβούλων «Βέρρος Κωνσταντίνος».
Ο O.Π.Α.Κ.Π.Α., θεωρεί σημαντική την συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών φορέων και στελεχών που συνδέονται με την ανάπτυξη του Τουρισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα προσέγγιση, στρατηγική, ανάπτυξη και βιωσιμότητα του θεματικού προορισμού, στο πλαίσιο του δικτύου τοπίου των χωρών της Αδριατικής.
Οι γενικοί στόχοι του έργου είναι :

 Προώθηση του τουρισμού τοπίου για την δημιουργία ενός πιο ελκυστικού προορισμού

 Εφαρμογή Κέντρων Ερμηνείας Τοπίου για την δημιουργία ενός νέου συστήματος θεματικών διαδρομών

 Δημιουργία μιας πλατφόρμας ΤΠΕ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των τουριστικών υπηρεσιών
Θα θέλαμε τη δική σας εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία για να συμπεριλάβουμε και να συνθέσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη προώθηση του τουριστικού προϊόντος των Σερρών και την διασύνδεση του με επιλεγμένες γαστρονομικές διαδρομές. 

 
  

Σχετικά Άρθρα