Αρχική Κοινωνικά Σέρρες : 45 Ουκρανοί πρόσφυγες στη δομή προσφύγων

Σέρρες : 45 Ουκρανοί πρόσφυγες στη δομή προσφύγων

από ttt

Ασφάλεια και θαλπωρή βρήκαν στη Δομή της πόλης των Σερρών οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα.

 

Άνθρωποι που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου κι έχοντας κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα βρέθηκαν στις Σέρρες έχοντας τη σκέψη τους στους ανθρώπους που άφησαν πίσω. Η Τατιάνα είναι ιστορικός από το Κίεβο. Ήρθε στις Σέρρες αλλά το μυαλό της είναι στην πατρίδα της όπου ο 21χρονος γιος της, η 22χρονη κόρη της κι ο γαμπρός της έμειναν να πολεμήσουν.

«Φυσικά φοβάμαι. Είμαι μάνα που έχω στον πόλεμο δύο παιδιά. Μου ζήτησαν να έρθω στην Ελλάδα μαζί με τον Πάμπλο, το αγαπημένο σκυλάκι της κόρης μου» είπε στην ΕΡΤ Σερρών η Τατιάνα που είναι περήφανη για τα παιδιά της. Η κόρη της θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα αλλά δεν ήθελε να αφήσει μόνο τον αδελφό της. Το σπίτι των παιδιών της έχει καταστραφεί από ρουκέτα.

«Ευχαριστούμε τους Έλληνες για τη φιλοξενία και τη στήριξη τους» είπε η Τατιάνα. Η Όλγα ήρθε από την Οδησσό μαζί με την κόρη της, τη Ζλάτα που πριν από λίγες μέρες έκανε τα γενέθλια της στη δομή που φιλοξενούνται. «Ευχαριστώ τη διοικήτρια της δομής, Δήμητρα Παναγιωτάκη και όλο το προσωπικό της δομής. Μας αρέσει εδώ. Έχουμε την καλύτερη φροντίδα αλλά θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι μας» είπε στην ΕΡΤ η Όλγα που έχει το μυαλό της στους συγγενείς της που έμειναν πίσω και τον ανιψιό της που είναι ένας από αυτούς που πολεμάνε.  Όσο για το τι λέει στην 7χρονη Ζλάτα; «Την αλήθεια. Έχει καταλάβει τι γίνεται. Κάθε μέρα προσεύχεται να τελειώσει ο πόλεμος».

Νίνα, δασκάλα Ελληνικών από την Μαριούπολη ανησυχεί για τους ανθρώπους που έμειναν εκεί.  Σε μια όμορφη πόλη, στην καρδιά του Ελληνισμού, όπως λέει η ίδια.  Προσπαθεί να δει κρυφά από τα παιδιά της δελτία ειδήσεων για να μάθει νέα. Δεν θέλει τα παιδιά να μάθουν τι ακριβώς γίνεται στην πατρίδα τους. Ευχαριστεί τους Έλληνες για την στήριξη τους και δηλώνει συγκινημένη για το κύμα αλληλεγγύης που έχει συναντήσει εδώ.

ertnews

 
  

Σχετικά Άρθρα