Αρχική Ιατρικά Παναγιώτης Καρίπογλου : Αναμενουμε

Παναγιώτης Καρίπογλου : Αναμενουμε

από ttt
Ήταν 29 Νοέμβρη του 2020 όταν βλέποντας την τραγικότητα της κατάστασης στο Γ.Ν. Σερρών και τους δεκάδες θανάτους από την πανδημία , αποφάσισα να αποταθώ στον καθηγητή κο Τσιόδρα ως ύσταλη λύση στην αναζήτηση βοήθειας για την άθλια κατάσταση που υπήρχε .
Είχαν προηγηθεί δημόσιες τοποθετήσεις ιατρών του Νοσοκομείου ότι το οξυγόνο που χορηγούνταν στους ασθενείς με covid δεν επαρκούσε (μάλιστα ήταν απελπιστικά λιγότερο του απαιτούμενου) καθώς και πληροφορίες ότι οι πρωϊνές βάρδιες ιατρών έβρισκαν ασθενείς νεκρούς από ώρες μάλιστα , οι οποίοι είχαν καταλήξει αβοηθητοι στις απλές κλίνες covid .
Επίσης ειχαν προηγηθεί δωρεές μηχανημάτων και υλικών προς το Νοσοκομείο τόσο από τον Δικηγορικό μας Σύλλογο όσο και από πολλούς άλλους φορείς .
Προς τιμή του ο καθηγητής , αφού με πήρε τηλέφωνο , απέστειλε το δικό μου μέηλ με όσες αναφορές περιέγραφα στον Πρωθυπουργό και ο τελευταίος έδωσε εντολή στον κ. Γεραπετρίτη να επικοινωνήσει μαζί μου και να του εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει .
Τα στοιχεία με τις επικοινωνίες που είχα με όλους τους ανωτέρω βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε μου τα ζητήσει .
Την επόμενη κιόλας ημέρα στις Σέρρες έφτασαν ειδικοί γιατροί με οδηγίες από το Υπουργείο , ενώ την μεθεπόμενη, αν θυμάμαι καλά, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο και η καθηγήτρια και υπουργός σήμερα κα Γκάγκα .
Με τις επισκέψεις αυτές και με την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησαν , άρχισαν να αλλάζουν κάποια πράγματα στη διαχείριση και την περίθαλψη των ασθενών , ενώ βρέθηκαν λύσεις και για το οξυγόνο .
Σήμερα αναφέρομαι σε όλα αυτά , γιατί θεωρώ χρέος μου , καθώς πηγαίνουμε σε λήξη της πανδημίας , πως ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί για την κατάσταση που υπήρξε .
Πρέπει να σημειωθεί , προς αποφυγή παρεξηγήσεων , ότι το Νοσοκομείο μας όπως και όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία , δεν είχαν εκ της κατασκευής τους αυτή την υποδομή να νοσηλεύουν 100 και πλεόν άτομα ταυτόχρονα που χρειάζονται δεκάδες λίτρα οξυγόνου.
Δεν μπορούσε δηλαδή ποτέ να προβλεφθεί τέτοιου είδους μαζική νοσηλεία πνευμονολογικών περιστατικών .
Καταλήγω : στα περιφερειακά νοσοκομεία η περίθαλψη των ασθενών covid και όχι μόνο ήταν αποτυχημένη (επιεικής η έκφραση) και πολλοί συνάνθρωποί μας κατέληξαν αδίκως , κάτι που δεν θα συνέβαινε σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.
Οι κάτοικοι της επαρχίας αντιμετωπιστηκαν και αντιμετωπίζονται ως πολίτες β κατηγορίας στον τομέα της υγείας .
Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα και ριζικά .
Όσο για τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών , οι αρμόδιες αρχές έχουν όλα τα στοιχεία .
Αναμενουμε .
 
  

Σχετικά Άρθρα