Αρχική Κοινωνικά Π.Ε Σερρών : Υπεγράφη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Μελέτη 5ου Αρδ. Δικτύου Ν. Σερρών & Μελέτη Περιβαλ.Επιπτώσεων»

Π.Ε Σερρών : Υπεγράφη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Μελέτη 5ου Αρδ. Δικτύου Ν. Σερρών & Μελέτη Περιβαλ.Επιπτώσεων»

από ttt

Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη 5ου Αρδ. Δικτύου Ν. Σερρών & Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», προϋπολογισμού 525.000.00   ευρώ, υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας.

 

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπεγράφη, η μελέτη αφορά την χάραξη και κατασκευή του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού (αρδευτικό δίκτυο υπό πίεση) στην περιοχή Φυλλίδος του Νομού Σερρών τα οποία προβλέπεται να καλύψουν τις ανάγκες άρδευσης των 8.500 στρεμμάτων. Για την κατασκευή του δικτύου προτείνεται η μελέτη ενός (1) αντλιοστασίου και δεξαμενής ηρεμίας. Το νερό άρδευσης καταλήγει στη δεξαμενή ηρεμίας με προτεινόμενα έργα προσαγωγής από την υφιστάμενη δεξαμενή Δ1. Η κατασκευή του αντλιοστασίου και της δεξαμενής ηρεμίας θα γίνει σε εκτάσεις που δεν απαιτούν απαλλοτριώσεις.

Η  χάραξη  του  δικτύου  ακολουθεί  υφιστάμενες  αγροτικές οδούς  ή  οδεύει  πλησίον  αυτών,  έτσι  ώστε  να  μην  δημιουργούνται προβλήματα στην κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση του δικτύου και να μην απαιτηθούν απαλλοτριώσεις και δουλείες διέλευσης.

Αναλυτικότερα η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει:

  • Γεωργοτεχνική μελέτη
  • Μελέτη Υδραυλικών Έργων, η οποία θα εκπονηθεί στο στάδιο της Οριστικής Μελέτης.
  • Μελέτη Η/Μ Έργων, η οποία θα εκπονηθεί στο στάδιο της Οριστικής Μελέτης.
  • Μελέτη Οικονομικής Σκοπιμότητας
  • Περιβαλλοντική μελέτη, η οποία θα εκπονηθεί στο στάδιο της Οριστικής Μελέτης
  • Τοπογραφική Μελέτη

Γεωτεχνική μελέτη

 
  

Σχετικά Άρθρα