Αρχική Εθνικά Θέματα ΚΚΕ Σερρών : Σύσκεψη για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

ΚΚΕ Σερρών : Σύσκεψη για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

από ttt

Πραγματοποιήθηκε  ανοιχτή σύσκεψη που οργάνωσε η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ με οπαδους και φίλους του κόμματος. Θέμα της σύσκεψης ήταν «Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας. Η στάση της εργατικής τάξης απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους». Την παρουσίαση των θέσεων έκανε ο Σιδηρόπουλος Κώστας μέλος του Γραφείου Περιοχής της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσίασε ιστορικά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (Π.Π.), Β΄Π.Π. ελληνικό εμψύλιο, Κορέα, Βιετνάμ, και πιο σύγχρονους Κύπρος, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Ιρακ, Συρία Λυβίη, Ουκρανία σήμερα και δεν έχουν τέλος. Ανέλυσε με λεπτομέρεια ότι αιτία όλων αυτών των πολέμων είναι ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων των χωρών, και τα συγκρουόμενα οικονομικά συμφέροντα που από ένα σημείο και μετά δεν μπορούν να λυθούν με την «ειρήνη» τους. Ανταγωνισμός που γεννιέται μέσα από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και είναι σύμφυτος.

Η εργατική τάξη των εμπλεκόμενων χωρών δεν έχουν κανένα συμφέρον να εμπλακούν. Να μη πάρουν το μέρος καμιάς αστικής τάξης. Αντίθετα να στραφούν η κάθε μία ενάντια στην αστική της τάξη και να πάρουν την εξουσία για ένα δικό τους σύστημα με βάση τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες για ένα σύστημα σοσιαλιστικό

Ακολούθησε συζήτηση με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή πολλών από τους παρευρισκόμενους. Στόχος της Τ.Ο Σερρών είναι να συνεχιστούν και άλλες παρόμοιες συσκέψεις για την ενημέρωση του σερραϊκού λαού για ένα τόσο καυτό ζήτημα. Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εμπλέκεται και η αστική τάξη της χώρας μας με αποστολή όπλων και άλλων μέσων. Να μη φύγει ούτε ένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας, να γυρίζουν στη χώρα μας όλες οι αποστολές, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις που καταντούν τη χώρα μας στόχο.

 
  

Σχετικά Άρθρα