Αρχική Ιατρικά Φ.Δομουχτσίδης: Τέλος στην παραφιλολογία για τη βάση του ΕΚΑΒ στην Κοίμηση– Συνάντηση με τον Διευθυντή της 6ης Περιφέρειας

Φ.Δομουχτσίδης: Τέλος στην παραφιλολογία για τη βάση του ΕΚΑΒ στην Κοίμηση– Συνάντηση με τον Διευθυντή της 6ης Περιφέρειας

από ttt
Τον Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη επισκέφτηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 8 Μαρτίου 2022 ο Διευθυντής της 6ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Χάρης Λώτης συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του Τομέα Σερρών του ΕΚΑΒ Θωμά Κράσιο. 

Κύριο θέμα συζήτησης η συνεργασία των δύο πλευρών και η όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη του Δήμου Σιντικής από το ΕΚΑΒ Σερρών, επ’ ωφελεία πάντα των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Σιντικής τόνισε ότι ήταν επιτακτική η πραγματοποίηση της συνάντησης προκειμένου να μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί περί κλεισίματος της βάσης του ΕΚΑΒ στην Κοίμηση, η οποία καλύπτει και τον Δήμο Σιντικής. «Ο κ.Λώτης με διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του ΕΚΑΒ και πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσει η λειτουργία της βάσης του στην Κοίμηση. Απεναντίας ερευνάται, αν υπάρχουν καλύτεροι χώροι, προκειμένου το ΕΚΑΒ να προσφέρει ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Σιντικής είναι διατεθειμένος να βοηθήσει με όποιο τρόπο του ζητηθεί», τόνισε ο κ.Δομουχτσίδης.

Από την πλευρά του ο κ.Λώτης τόνισε ότι είχε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο Σιντικής για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και αφορούν το ΕΚΑΒ. Ο Διευθυντής της 6ης Περιφέρειας τόνισε ότι η πανδημία προκάλεσε πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και ξεκαθάρισε: «Επειδή ακούγονται διάφορα, τίποτα δεν κλείνει, απεναντίας όλα ενισχύονται. Όντως υπάρχει μείωση προσωπικού, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων, ωστόσο όλα τα κενά καλύπτονται από το προσωπικό της πόλης των Σερρών, το οποίο εργάζεται ακόμη και χωρίς ρεπό. Μέσω του ΕΣΠΑ καταφέραμε να έχουμε 26 ασθενοφόρα, ενώ δρομολογήθηκαν και περίπου 15 οργανικές θέσεις, οι οποίες βρίσκονται προς έγκριση στο Υπουργείο Υγείας. Ενέργειες, για τις οποίες ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και τον Σερραίο Υπουργό μας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ιδιαίτερα για τον Δήμο Σιντικής είναι σε εξέλιξη πρόσκληση ενδιαφέροντος για κάλυψη επιπρόσθετων θέσεων.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα