Αρχική Κοινωνικά Δήμος Σερρών : Περι πράσινου ταμειου και κάδων απορριμμάτων

Δήμος Σερρών : Περι πράσινου ταμειου και κάδων απορριμμάτων

από ttt
Με αφορμή την έγκριση του “Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων” Δήμου Σερρών από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων με στόχο πάντα την αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση των πολιτών, υπενθυμίζει το ιστορικό της κατασκευής του “Πράσινου Σημείου Διαχείρισης Απορριμμάτων” του Δήμου Σερρών και της προμήθειας 2.554  κάδων απορριμμάτων, σύμφωνα με το ιστορικό τους. 

Η κατασκευή του “Πράσινου Σημείου” και η προμήθεια 500 κάδων κομποστοποίησης και 2.054 κάδων απορριμμάτων (πλαστικοί κάδοι χρώματος πράσινου, πορτοκαλί, κόκκινου και κίτρινου) είναι προσπάθειες που ξεκίνησαν το έτος 2017 από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και ολοκληρώνονται από τη σημερινή δημοτική αρχή.

 

Συγκεκριμένα:

α) Η κατασκευή του “Πράσινου Σημείου” διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Σερρών είναι μία προσπάθεια, οι διαδικασίες της οποίας ξεκίνησαν το έτος 2017 με την εκπόνηση του “Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων” Δήμου Σερρών και την υπογραφή στις 15 Μαρτίου 2019 της σύμβασης (αρ. πρωτ. 8205/15-3-2019) μεταξύ Δήμου Σερρών και αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης. Η σημερινή δημοτική αρχή συνέχισε τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου.

β) Η προμήθεια 500 κάδων κομποστοποίησης και 2.054 κάδων απορριμμάτων (πλαστικοί κάδοι χρώματος πράσινου, πορτοκαλί, κόκκινου και κίτρινου) προϋπολογισμού 328.926,80 ευρώ με ΦΠΑ, ξεκίνησε από το έτος 2017 από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, η οποία παρέδωσε στη σημερινή δημοτική αρχή την αρ. 21/2019 μελέτη της Διεύθυνσης Καθαριότητας (που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στις 12-8-2019) για την προαναφερόμενη προμήθεια. Η σημερινή δημοτική αρχή συνέχισε και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την ως άνω προμήθεια. Για το θέμα αυτό η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων εξέδωσε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στις 12-7-2020 με τίτλο “όλη η αλήθεια για τους κάδους κομποστοποίησης στο Δήμο Σερρών” και το οποίο παραθέτουμε στο συνημμένο 1  στο τέλος του δελτίου τύπου.

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε επίσης το πετυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποίησε η προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων με την τοποθέτηση συνολικά 2.030 μικρών κάδων απορριμμάτων σε μονοκατοικίες του Δήμου Σερρών (1.580 μικροί κάδοι στις 22-01-2019 και 450 μικροί κάδοι πριν το έτος 2019), με στόχο την απομάκρυνση των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων από τους δρόμους για τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου και παράλληλα την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας και καυσίμων. Στο τέλος του δελτίου τύπου επίσης υπάρχει το συνημμένο 2 με το δελτίο τύπου με ημερομηνία 22-01-2019 και τίτλο “τοποθετούνται 1580 μικροί κάδοι απορριμμάτων σε μονοκατοικίες του Δήμου Σερρών”.

 

Παρεμπιπτόντως να επισημάνουμε, ότι για τη βελτίωση του τομέα Καθαριότητας, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων ο Δήμος Σερρών:

 

                προμηθεύτηκε

–       3.600 κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων

–       500 κάδους  ανακύκλωσης

–       150 κάδους κομποστοποίησης

–       30 καμπάνες για γυάλινα αντικείμενα

        τοποθέτησε

–       3 υπόγειους συμπιεζόμενους κάδους στο κέντρο της πόλης

–       34 κοντέινερς σε χωριά και οικισμούς για την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων. 

           λειτούργησε

–       το πρώτο “άτυπο πράσινο σημείο” στο αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών

         και δημιούργησε

–       τον οικολογικό θεσμό ECO FESTIVAL.

 

Συνημμένα:

1)    Το δελτίο τύπου της Δημοτικής  Πρωτοβουλίας Σερραίων με τίτλο “όλη η αλήθεια για τους κάδους κομποστοποίησης στο Δήμο Σερρών” που δημοσιεύθηκε στις 12 Ιουλίου 2020.

2)    Το δελτίο τύπου με ημερομηνία 22-01-2019 και τίτλο “τοποθετούνται 1.580 μικροί κάδοι απορριμμάτων σε μονοκατοικίες του Δήμου Σερρών”.

 

                                                                                Οι δημοτικοί σύμβουλοι της

                                                                        Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

 

                                                                                    Γκότσης Ηλίας

                                                                                    Δούκας Γεώργιος

                                                                                    Γαλάνης Στέλιος

                                                                                    Χράπας Παντελής

                                                                                    Παπαβασιλείου Βασίλειος 

 

 

 
  

Σχετικά Άρθρα