Αρχική Κοινωνικά Μπερδεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Μπερδεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

από ttt

Ο Τσίπρας εξουσιοδότησε την Αχτσιόγλου να επανέλθει

Φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μιας και είχε δημιουργηθεί η εντύπωση μετά την ομιλία Τσίπρα ότι θα το υπερψηφίσουν. Όμως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε «παρών» στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης».

Για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου την δικαιολόγησε λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε για τα μέτρα για την ακρίβεια και με εξουσιοδότησε να επανέλθω». Αυτή η δήλωση ήταν αρκετή για να εξαπολύσει σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου.

«Πριν από λίγες ώρες, από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού όπως είπε «και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει κάθε πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε». Λίγες ώρες αργότερα αναίρεσε τη δήλωσή του. Ανέθεσε στην κ. Αχτσιόγλου να εμφανιστεί στη Βουλή και να μεταφέρει εξ ονόματος του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Λίγα λεπτά αργότερα η καταψήφιση έγινε «παρών». Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει. Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από τη σοβαρότητα και την ευθύνη που η κοινωνία χρειάζεται», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 newsbreak.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα