Αρχική Παραπολιτικά ΣΥΡΙΖΑ: Με λίστες κατά Περιφέρεια η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής;

ΣΥΡΙΖΑ: Με λίστες κατά Περιφέρεια η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής;

από ttt

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φέρεται διατεθειμένος να κάνει ούτε βήμα πίσω από την πρότασή του για εκλογή του προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος.

 

Η Κουμουνδούρου, ωστόσο, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο η Κεντρική Επιτροπή να μην εκλέγεται με ενιαία λίστα, αλλά με λίστες ανά περιφέρεια και με μέτρο τον αριθμό των μελών που θα ψηφίσουν.

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ουκ ολίγοι αναγνωρίζουν πως υπάρχει με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη, να ευνοηθούν τα «επώνυμα» στελέχη και να μην εκλεγούν στο βαθμό που απαιτείται στελέχη από την περιφέρεια, που είναι υπεραπαραίτητα για την οργανωτική λειτουργία του κόμματος.

Μένει να δούμε αν οι σκέψεις αυτές θα επισημοποιηθούν ή όχι το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η μεγάλη μάχη για την εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στην Αττική, πρωτίστως στην Αθήνα, όπου ανήκει η πλειοψηφία των «επωνύμων» στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα