Αρχική Πολιτική Σέρρες : Σύσκεψη φορέων και σωματείων

Σέρρες : Σύσκεψη φορέων και σωματείων

από ttt

Δύο χρόνια πανδημίας συμπληρώνονται σε λίγες μέρες, αφού η 26η Φλεβάρη ήταν η μέρα που το 2020 ανιχνευόταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, «εγκαινιάζοντας» έτσι μια τραγωδία για τον λαό η οποία είναι σε εξέλιξη. Μέσα στην πανδημία φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους ένα κράτος εχθρικό μέχρι το μεδούλι για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Αυτή λοιπόν τη μέρα, την 26η Φλεβάρη, επιλέγουν συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα για να τη μετατρέψουν σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο καταδίκης της πολιτικής που γονατίζει τους εργαζόμενους. Αυτή η μέρα επιλέγεται για να ακουστεί δυνατά ένα «ως εδώ και μην παρέκει» με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια και σε βασικά προϊόντα, που έχουν φέρει μέσα σε λίγους μήνες μια απότομη περικοπή του λαϊκού εισοδήματος.

 

Αυτή η μέρα θα είναι άλλος ένας σταθμός διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, γιατί ένα ακόμα «τελευταίο μίλι» φέρνει εκατόμβες νεκρών, με τα μαύρα ρεκόρ να σπάνε το ένα μετά το άλλο, θυσίες κι αυτά για τη θωράκιση των επιχειρηματικών ομίλων.

 Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Δημοκρατικού
Συλλόγου Γυναικών, Φιλίππου 10 στις 18/2 και ώρα 7:00 μ.μ.

 
  

Σχετικά Άρθρα