Αρχική Παραπολιτικά Σέρρες : Ενίσχυση με 34 αστυνομικους του ΑΤ Προμαχώνα – Αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων σε Βισαλτία, Αμφίπολη , Πορροϊα

Σέρρες : Ενίσχυση με 34 αστυνομικους του ΑΤ Προμαχώνα – Αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων σε Βισαλτία, Αμφίπολη , Πορροϊα

από ttt

Από τον Μάρτιο ενισχύεται με 34 επιπλέον αστυνομικούς το τμήμα στον Προμαχώνα- Προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  για την αναβάθμιση αστυνομικών τμημάτων στο Νομό Σερρών

 

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Το αίτημα  όλης της Ελληνικής κοινωνίας να μπει οριστικά  τέλος στη Βία, τον χουλικανισμό εντός και εκτός γηπέδων επανέλαβε από τις Σέρρες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπως είπε «έκανε μία παρά πολύ σημαντική δουλειά, τόσο στην εξυγίανση της άγριας και πρωτοφανούς τραγωδίας της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη όσο και γιατί όλες αυτές τις μέρες έχει κλείσει και σφραγίσει 16 παράνομους συνδέσμους- όχι φιλάθλων- γιατί αυτοί δεν είναι φίλαθλοι, αλλά σύνδεσμοι χουλιγκάν όλων των ομάδων , δεν έχει σημασία τίνος είναι.»

Επανέλαβε ότι «το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στην Αθήνα, τον Πειραιά, σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Το καταδικάζουμε και βάζουμε όλοι μαζί τέλος στη Βία και τον χουλιγκανισμό.»

Οι δείκτες δείχνουν μείωσης της παραβατικότητας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά το πέρας των συναντήσεων που είχε στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών το πρωί της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου διότι η ΕΛ.ΑΣ. σε όλο το Νομό Σερρών που είναι ένας νομός σημαντικός και κομβικός για τη Μακεδονία μας και  ολόκληρη τη χώρα έχει παράξει ένα πολύ σημαντικό αστυνομικό έργο. Κοινός στόχος όλων μας είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Εδώ βλέπω ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει στενή συνεργασία με την τοπική και Περιφερειακή αυτοδιοίκηση και όλοι οι δείκτες δείχνουν μία πολύ σημαντική μείωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας αν συγκρίνουμε το τελευταίο 5μηνο με το αντίστοιχο 5μηνο του 2019. Δεν συγκρίνουμε το πέρσι διότι υπήρχε η καραντίνα και αλλάζει όλα τα δεδομένα. Όμως δεν εφησυχάσουμε, ενισχύουμε τη δουλειά της Αστυνομίας γιατί θέλουμε πλήρως τα φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας, αναδεικνύουμε με ικανοποίηση ότι σε περιοχές που χρειάζεται ειδικός σχεδιασμός και δράση όπως είναι ο Δήμος Ηράκλειας, έχει αυτόν τον σχεδιασμό και τον υλοποιεί και αντιμετωπίζει και εκεί τις οξυμμένες παραβατικές συμπεριφορές, κάτι που θέλω να υπογραμμίσω»

Αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων σε Βισαλτία, Αμφίπολη , Προμαχώνα, Πορροϊα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συνεχίζοντας ανέφερε:

« Θέλω να  ανακοινώσω σήμερα ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από κοινού με Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την πολύ στενή συνεργασία που έχουμε με τον  συνάδελφο Κώστα Καραμανλή μέσα από μία προγραμματική σύμβαση με την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών, προχωράμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σε ένα πολύ σημαντικό έργο  αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των Αστυνομικών τμημάτων του Νομού Σερρών  που έχει μία σειρά από προβλήματα στις υποδομές τους. Πρόκειται για τα αστυνομικά τμήματα Βισαλτίας, Αμφίπολης και Προμαχώνα, στα υπάρχοντα κτίρια θα γίνει εκσυχρονισμός και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών. Υπάρχει στο Α.Τ. Πορροιών το οποίο διαθέτει σε δική της ιδιοκτησία ένα εγκαταλειμμένο χώρο ο οποίος θα ανασκευαστεί εκ αρχής προκειμένου αυτός ο χώρος να δώσει την δυνατότητα να είναι ασφαλείς οι αστυνομικοί μας και να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες. Σε αυτό το συνολικό πακέτο αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων  εντάσσεται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της Λέσχης της Αστυνομίας Σερρών που αποτελεί τον χώρο που φιλοξενεί το χώρο των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας τους οποίους πάντοτες οφείλουμε να τιμούμε. Θέλω τέλος, όχι όμως από άποψη αξίας και σημασίας να  ανακοινώσω ότι φέτος από τον Μάρτιο θα μεταβούν στον Προμαχώνα στο Αστυνομικό τμήμα προκειμένου να συνδράμουν στους αναγκαίους ελέγχους 34 αστυνομικοί, ως και πέρσι προκειμένου να αποφευχθούν έγκαιρα οι ταλαιπωρίες Ελλήνων ή επισκεπτών της χώρας μας. Πρόκειται για μία συνοριακή γραμμή αν μου επιτρέπεται η οποία έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια των πολιτών . Αναμένουμε πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση φέτος. Είμαι σίγουρος ότι οι Σέρρες, όλη η Μακεδονία αλλά και όλη η Ελλάδα θα τους υποδεχθούμε με μεγάλη χαρά γιατί αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή στην εποχή της κανονικότητας άλλα έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια των προϊόντων , καθώς είναι γνωστό το φαινόμενο των Ελληνοποιήσεων. Πρόκειται δηλαδή για άλλη μία αστυνομική παρέμβαση που εγγυάται την ασφάλεια , την συνοχή και την ανάπτυξη της περιοχής.»

Με την   κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεργάζονται και βρίσκουν λύσει στα προβλήματα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής από την πλευρά του «ευχαρίστησε τον Υπουργό προστασίας του πολίτη  και φίλο όπως είπε Τάκη Θεοδωρικάκο για να τιμή να επισκεφθεί το Νομό Σερρών, να κάνει  μία πολύ σοβαρή ομιλία στην εκδήλωση κοπής της πίτας στην ΔΕΕΠ Σερρών της Νέας Δημοκρατίας  αναλύοντας  και  τα ζητήματα που αντιμετωπίζει στο Υπουργείο του αλλά και μέσα  από  γενική πολιτική του  τοποθέτηση.

Είμαι σήμερα ιδιαίτερα χαρούμενος διότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι όπου υπάρχουν προβλήματα τα Υπουργεία, συνεργάζονται για να βρίσκουν λύσεις. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοινώνουμε την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δυο Υπουργείων έτσι ώστε Αστυνομικά τμήματα που θα έλεγα ήταν ντροπή και για τους ανθρώπους που εργαζόταν εκεί αλλά και τους πολίτες που εξυπηρετούσαν, αναβαθμίζονται. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να συνεχίσουμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας γιατί τέτοια προβλήματα δεν τα αντιμετωπίσουμε μόνο στο Νομό Σερρών. Σε ευχαριστούμε και εύχομαι να τα πούμε ξανά σύντομα.»

 https://sertharros.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα