Αρχική Παραπολιτικά Σακούλες και βαλίτσες

Σακούλες και βαλίτσες

από ttt

Ρεσιτάλ σοβαρότητας που σε έκανε να διερωτάσαι

γιατί δεν μετέχει στην κυβέρνηση έδινε χθες το μεσημέρι στον Σκάι η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Αν και δεν τόλμησε να αναφέρει τη φράση «η κυβέρνηση Καραμανλή», όταν υπερασπίστηκε την πολιτική αποζημιώσεων της περιόδου εκείνης -λες και της είχαν βάλει πιπέρι στο στόμα-, η παρουσία της είχε εύρος και εκτόπισμα. Γνωρίζω μάλιστα από πρώτο χέρι ότι η Μπακογιάννη είχε πυροσβεστικό ρόλο στο παρασκήνιο προκειμένου να σταματήσουν οι ανόητες διαρροές των πρώτων ωρών ότι ο κύριος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής το 2007, ήθελε με την αποπομπή Λιβανού «να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές με τις πρακτικές τού χθες».

Με παρέμβαση και της Ντόρας γράφτηκε στην ανακοίνωση της Ν.Δ. ότι οι αναφορές Δούκα ήταν «ιστορικά αναληθείς», καθώς οι αποζημιώσεις δόθηκαν μέσω τραπεζών και όχι σε «τσάντες». Πού να τα ξέρει όμως αυτά ο Πέτρος, που δεν ήταν παρών στην Ηλεία και το πιθανότερο είναι να έπαιζε βόλεϊ στην παραλία του «Αστέρα»; Οι τότε υφυπουργοί Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Αλέκος Κοντός, συν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, γνώριζαν. (Τώρα, πώς ακόμη και οι «τσάντες» βαφτίστηκαν «σακούλες» και «βαλίτσες» από τον Σκάι και άλλους σταθμούς και πώς οι αποζημιώσεις στην Ηλεία έφεραν… τα Μνημόνια, καταλαβαίνουμε -συμπάθειες είναι αυτές- πόσο ξεφτιλισμένοι μπορεί να είστε!)

Καταπληκτική λοιπόν η Ντόρα, μέχρι που ρωτήθηκε για την έκταση της επιρροής του Νίκου Ανδρουλάκη στον μεσαίο χώρο. Με το ύφος της το σοβαρό έσπευσε να γνωμοδοτήσει ότι υπάρχει το… εκσυγχρονιστικό Κέντρο, ότι αυτό δίνει μεγάλη σημασία στη… διαφάνεια και τη… λογοδοσία και ότι ο Κυριάκος θα είναι ο προνομιακός συνομιλητής του, όχι ο Ανδρουλάκης. Να με συγχωρείς, Ντόρα μου, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ πραγματικά και πόσο θεωρώ απαραίτητη με κεφαλαία την παρουσία σου στην κυβέρνηση, σε αυτήν ειδικώς τη συγκυρία που άρχισε να στραβοπατά και να κάνει πράγματα που δεν βγάζουν νόημα, αλλά αυτό για το εκσυγχρονιστικό Κέντρο, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία είμαι βέβαιος ότι το είπες ως ανέκδοτο για να χαμογελάσουμε λίγο μέσα στην ιλαρότητα των ημερών!

«Διαφάνεια», όταν οι μισοί υπουργοί του κυρίου Σημίτη καταδικάστηκαν από τη Δικαιοσύνη για τις τσάντες, τις σακούλες και τις μίζες που εισέπρατταν από τη Siemens σε μάρκα;

Σοβαρά; «Λογοδοσία», όταν ο ίδιος ο κύριος Σημίτης δεν είπε ποτέ τίποτα για τις τεράστιες ευθύνες του για το είδος των υπουργών που είχε δίπλα του, λαμόγια κανονικά, με τη βούλα της ελληνικής Δικαιοσύνης; Και «εκσυγχρονιστικό» γιατί; Επειδή στη δεύτερη τετραετία έκανε ασύστολα λαϊκίστικες παροχές και αγόραζε εξοπλισμούς που φόρτωσαν το έλλειμμα και το χρέος του 2008 και του 2009; Να χαρώ εγώ εκσυγχρονισμό, διαφάνεια και λογοδοσία!

Εάν δε το έχετε καταλάβει, ο Ανδρουλάκης πετά σαβούρα στη θάλασσα αυτή την εκσυγχρονιστική κληρονομιά, αρνείται να… τιμήσει τον Σημίτη για την προσφορά του στο… έθνος, όπως του πρότεινε η Αννα, αρνήθηκε και να δώσει κάλυψη σε υποδίκους της Novartis. Τώρα, αν η Ν.Δ. θέλει να αποδεχθεί την κληρονομιά «τσάντες, σακούλες, βαλίτσες» των καταδικασμένων εκσυγχρονιστών υπουργών του κυρίου Σημίτη, η συμβουλή μας είναι απλή: Προχωρήσατε! Θα είστε πράγματι προνομιακοί συνομιλητές αυτού του Κέντρου ελλείψει… ανταγωνιστού!

 
  

Σχετικά Άρθρα