Αρχική Εθνικά Θέματα Δήμος Βισαλτίας : Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας

Δήμος Βισαλτίας : Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας

από ttt

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η 109η Επέτειος της Απελευθέρωσης της πόλης της Νιγρίτας. Ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε από τους Βουλγάρους την πόλη της Νιγρίτας, κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου. Προηγουμένως, ο βουλγαρικός στρατός είχε πυρπολήσει την πόλη και είχε κατασφάξει όσους αμάχους είχαν παραμείνει σ’ αυτή. Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου. 

 

Λίγο πριν τη δοξολογία τελέστηκε και το μνημόσυνο για τον Καπετάν Γεώργιο Γιαγκλη.

Στη συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων. Βέβαια στην κατάθεση υπήρξε πρόβλημα στην επικοινωνία με την Βουλή, με αποτέλεσμα να μην οριστεί εκπρόσωπος της. Υπήρξε σχετική αμηχανία για το θέμα και αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση που έγινε από τον βουλευτή κ. Μπούμπα έγινε με δική του πρωτοβουλία. Επίσης να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση είχε εκπροσωπηθεί την περασμένη Πέμπτη από τον υπουργό υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή  

Τέλος ακολούθησε Παρέλαση η οποία θύμισε τα χρόνια πριν τον κορονοιό από τμήματα  μαθητών των σχολείων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βισαλτίας.

 https://epiloges.tv

 
  

Σχετικά Άρθρα