Αρχική Παραπολιτικά Τσίπρας: «Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες σας ή λέτε ψέματα»

Τσίπρας: «Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες σας ή λέτε ψέματα»

από ttt

Τον λόγο αμεσως μετά την τοποθέτηση του

υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασιας Χρήστο Στυλιανίδη πήρε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής θέτοντας κάποια ερωτηματα. Ζήτησε για ακόμη μια φορά να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά εκείνης της ημέρας.

 

«Κύριε υπουργέ μας είπατε οτι δεν έχουμε war room για τέτοιες κρίσεις. Μα αλήθεια, αυτό είναι το πρόβλημα;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής μετά την τοποθέτηση του υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη.

«Μας είπατε οτι δεν μπορέσατε να προβλέψουμε τον τόσο όγκο χιονιού τη στιγμή που η ΕΜΥ και οι επιστήμονες σας διαψεύδου», συνέχισε κάνοντας αναφορά στο μοντέλο της μετεωρολογικής υπηρεσίας που έδωσε επακριβώς το μέγεθος χιονόπτωσης και χιονόστρωσης, αλλά ακόμα και τον χρόνο που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Ελπίς.

«Ακόμα και δικοί σας «γαλάζιοι» μετεωρολόγοι σας διαψεύδουν», είπε χαρακτηριστικά. «Η ΕΜΥ είπε πως το 2008 ήταν χειρότερη η κακοκαιρία», υπστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Στυλιανίδη ότι χρειάζονται νέα συστήματα, νέα ραντάρ που να προβλέπουν με ακρίβεια, ο Αλέξης Τσίπρας είπε βεβαίως και χρειάζονται και πρέπει να έχουμε.

Πού έγινε το λάθος; Αναρωτήθηκε «γιατί δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός αλλά και η Κατεχάκη, η Μεσογείων, η Κηφισίας. Και φτάσατε στο σημείο να μας πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η Κατεχάκη δεν ανήκει στην σφαίρα του ελληνικού κράτους.

«Να δώσετε τα πρακτικά»

«Θα αναλάβατε ποτέ έστω μία ευθύνη; Να μας πείτε τι κάνατε λάθος; Θέλω να σας ρωτήσω κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ της Κλιματικής Κρίσης. Ζητήσατε από τον παραχωρησιούχο τη διακοπή κυκλοφορίας στα βαρέα οχήματα; Η εταιρεία – που έχει βαρύτατες ευθύνες άλλα λέει. Λέει ότι εσείς αρνηθήκατε» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

Λέτε ότι δεν είχατε γράψει τα πρακτικά. Σας ζητάμε να δώσετε τα πρακτικά, ο πρωθυπουργός έκανε τον μεσάζοντα με την εταιρεία, λες και δεν υπάρχουν νόμοι και συμβάσεις, αξιολόγησε μόνος του το κόστος ώστε να δώσει ενδεχομένως την ευκαιρία στην εταιρεία ότι δε θα έχουν άλλες απαιτήσεις οι πολίτες. Δεν είναι ρόλος μεσίτη ή διαμεσολαβητή του πρωθυπουργού. Είναι δυνατόν να μας λέτε ότι το πρόβλημά μας δεν έχουμε κρίσιμα ραντάρ όταν στις συσκέψεις που κάνατε με zoom δεν κάνατε record; Ή μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη;».

«Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες σας ή λέτε ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. 

 https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα