Αρχική Κοινωνικά Σέρρες : Ολοκληρώθηκε η άσκηση τηλεπικοινωνιών “Εμμ.Παπάς”

Σέρρες : Ολοκληρώθηκε η άσκηση τηλεπικοινωνιών “Εμμ.Παπάς”

από ttt

Στο πλαίσιο της βέλτιστης συνεργασίας και επικοινωνίας των φορέων της Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με τις περιπτώσεις εκτεταμένων φυσικών καταστροφών, διεξήχθη  την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, κατά τις ώρες 13:00 – 14:30, η 1η Άσκηση Τηλεπικοινωνιών Εκτάκτων Αναγκών όλων των Φορέων της Πολιτικής Προστασίας στα όρια του Δήμου Σερρών με την κωδική ονομασία: «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑΣ».

 

 

Η Άσκηση αφορά την ετοιμότητα των φορέων του Νομού σε θέματα επικοινωνίας, σε περίπτωση κατάρρευσης του διαδικτύου και της τηλεφωνίας από φυσική καταστροφή.

Στόχος της άσκησης είναι η βελτίωση και διατήρηση των τηλεπικοινωνιών καθώς και του συντονισμού μεταξύ όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας (Κρατικών και Εθελοντικών) σε ενδεχόμενη περίπτωση γενικευμένης καταστροφής, όπου θα έχουν καταρρεύσει προσωρινά οι τηλεπικοινωνίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου, όπως συνέβη φέτος σε αρκετές πληγείσες περιοχές της Χώρας μας.

Υπάρχει πρόθεση η συγκεκριμένη άσκηση να διεξαχθεί και σε επίπεδο όλης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οπότε θα κληθούν και οι υπόλοιποι Φορείς.

Η Άσκηση αυτή είναι η πρώτη του είδους που γίνεται στη Χώρα μας, διότι, όχι μόνο υλοποιείται μεταξύ υπηρεσιών και φορέων για πρώτη φορά σε μια κοινή συχνότητα συντονισμού, αλλά εξασφαλίζει την επικοινωνία με τους πολίτες και τις σχολικές μονάδες, που θα έχουν την δυνατότητα, κατά τις ώρες της άσκησης, να επικοινωνούν ελεύθερα με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Σερρών. Η επικοινωνία αυτή με τους πολίτες και τα σχολεία πραγματοποιείται στο κανάλι 01, μέσω μιας κοινής συσκευής πομποδέκτη ελεύθερης χρήσης τύπου«PMR», που είναι αρκετά διαδεδομένη και δημοφιλής λόγω της δωρεάν και απλής χρήσης της, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι Φορείς μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Σερρών στο τηλ. 2321350319, e-mail:[email protected]
Οι πολίτες και τα σχολεία, για τεχνικές συμβουλές ή τεχνική υποστήριξη μπορούν να απευθύνονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση στον χορηγό κ.Μπερόβαλη Νικόλαο, ηλεκτρονικό τηλεπικοινωνιών, Σέρρες τηλ. 2321065506, email: [email protected]

Στην άσκηση συμμετείχαν η ΠΕ Σερρών, ο Δήμος Σερρών, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν.Σερρών και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Σερρών, η ΙΜΣΝ, το 10ο Σύνταγμα Πεζικού, η Αστυνομική Δ/νση Σερρών, το ΕΚΑΒ Σερρών, το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, η Δ/νση Δασών, ο ΓΟΕΒ Σερρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών, η Cosmote, ο ΔΕΔΔΗΕ, η Αερολέσχη Σερρών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η ΔΕΠΑ.

 https://www.serrespost.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα