Αρχική Οικονομία Επιμελητήριο Σερρών : Σε τροχιά υλοποίησης το Επιχειρηματικό πάρκο Χρήστος Μέγκλας

Επιμελητήριο Σερρών : Σε τροχιά υλοποίησης το Επιχειρηματικό πάρκο Χρήστος Μέγκλας

από ttt

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται πλέον το Επιχειρηματικό πάρκο «Χρήστος Μέγκλας» όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος συναντήθηκε  με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθανάσιο Μαλλιαρά και μέλη του Δ.Σ.

 

Η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στο Επιμελητήριο Σερρών, μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης αφού ήταν η πρώτη μετά το θάνατο του πρώην προέδρου, είχε ως στόχο να επισπευστούν οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί το όραμα του Χρήστου Μέγκλα για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού πάρκου αλλά και για να αναλυθούν θέματα που απασχολούν τον Επιχειρηματικό κόσμο του Νομού Σερρών. Ο Κώστας Καραμανλής, που είχε μια άριστη συνεργασία για πολλά χρόνια με τον Χρήστο Μέγκλα και συνέβαλε στο να παραχωρηθεί το Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο μετά το τέλος της συνάντησης είπε στην ΕΡΤ Σερρών:   «Eίναι  η πρώτη μου επίσκεψη στο Επιμελητήριο Σερρών αφότου «έφυγε» ο Χρήστος Μέγκλας, ένας άνθρωπος ο οποίος γενικά υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Σερραίους. Είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε το θέμα του επιχειρηματικού πάρκου «Χρήστος Μέγκλας». Ένα πάρκο που ήταν δικό του όραμα, ένα πάρκο το οποίο καταφέραμε, συμβάλλοντας όλοι σε αυτό, να έρθει στην κατοχή του Επιμελητηρίου. Όλοι γνωρίζετε πόσο δύσκολο ήταν αυτό γιατί ήταν ένα Στρατόπεδο το οποίο άνηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Έχουμε ήδη εγκρίνει αυτή τη στιγμή την ενεργειακή αναβάθμιση με έναν προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι μπροστά μας. Να εκμεταλλευτούμε αυτά τα κονδύλια τα οποία έχουμε βρει. Εδώ βρισκόμαστε για να δούμε κατά πόσο οι ¨Κτιριακές Υποδομές”, μια εταιρία η οποία ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μπορούν να βοηθήσουν για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία γρήγορα».».

\

«Να συνεχίσουμε το έργο του»

Ο Κώστας Καραμανλής συζήτησε με τους ανθρώπους του Επιμελητηρίου θέματα που απασχολούν τον Επιχειρηματικό κόσμο του Νομού. «Συζητήσαμε και για άλλα θέματα, πάγια αιτήματα που έχει ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού. Να συνεχίσουμε το έργο του Χρήστου Μέγκλα και να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες του Νομού Σερρών κι εκεί να εστιάσουμε.» είπε ο κ. Καραμανλής.

ertnews

 
  

Σχετικά Άρθρα